2015-08-24

Bezoek Zeeuws-Vlaanderen

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
Bezoek Zeeuws-Vlaanderen
© Fotocreateur


De redactie van De Zee Kust is op pad in Zeeuws-Vlaanderen en gaat alle activiteiten van De Zee Kust Breskens, Nieuwvliet en Cadzand aan den lijve ondervinden.
'Veldwerk, dat is het mooiste wat er is...' zegt Roel van Steinvoorn, initiatiefnemer van de landelijke community 'De Zee Kust'. 

Veldwerk
Ondervinden wat iemand meemaakt tijdens zijn verblijf en er verhalen over schrijven, te fotograferen en dat verhaal te delen. Dat is de kracht van De Zee Kust.
De komende dagen wordt er geslapen bij verschillende Bed & Breakfast's in verschillende plaatsen in de regio om de sfeer zelf te ondergaan in het 'Landje apart'. Roel gaat met veel mensen praten, ideeën uitwisselen en activiteiten ondernemen om zoveel mogelijk indrukken en ervaringen op te doen. En de sfeer te proeven van Retranchement en 't Zwin tot aan Breskens.
Hij gaat bijvoorbeeld samen met de Ambassadeurs varen op de Westerschelde en de Lange Strangetocht lopen voor een goed doel. De verhalen worden opgetekend en verteld op de website, Facebook en Twitter, met natuurlijk prachtige fotografie. 

Ook de verhalen van ondernemers en bedrijven waar De Zee Kust mee in contact komt worden opgenomen zodat het beeld van De Zee Kust West Zeeuws-Vlaanderen volledig en interessant wordt voor de liefhebbers en volgers van 'De Zee Kust'.
En volgers zijn er en de belangstelling groeit enorm... Op Facebook heeft de community bijna 11.000 'vind ik leuk's en op Twitter worden er nu 7.000 volgers geteld. Soms bereikt een bericht op 'De Zee Kust Breskens' alleen al 10.000 Facebookers! 

Passie
De Zee Kust is een hobby die uit de hand loopt. Wat een FB-pagina met foto's allemaal teweeg kan brengen bij mensen. Die passie is besmettelijk.
Dat werd duidelijk toen er meerdere FB-pagina's bij kwamen voor andere kustplaatsen dan alleen in Julianadorp Noord-Holland. Het virus verspreidde zich langs de hele Nederlandse kust. 

Promotie en belevingsplatform
'De Zee Kust' is een sociaal mediaal promotieplatform geworden gemaakt door de crowd. Iedereen mag zijn of haar verhaal kwijt en in woord en beeld over de passie voor de zee, de duinen en het strand vertellen, maar ook over de kustplaats of het eiland zelf is veel te verhalen: soms legendes, soms waarheid.
"Je komt dan al snel gelijkgestemde mensen tegen", vervolgt Roel van Steinvoorn. "Via twitter en FB kun je erg snel met elkaar contact maken. Iemand plaatst een mooie foto, de ander reageert, dan is er al snel interactie. Dat is sociale media. Het delen van beleving".
Zo ook in Zeeuws-Vlaanderen. Er zijn maar liefst drie pagina's op Facebook: voor Cadzand, Nieuwvliet en Breskens. De laatste is zelfs de grootste van alle FB-pagina's. De Zee Kust gaat een rol spelen in de promotie van deze plaatsen door de toeschouwer zelf gemaakt. Gasten die DZK leuk vinden en volgen kunnen op deze manier de zee kust mee naar huis nemen, ook naar het buitenland. 

Ambassadeurs voor Facebook
"Het is ondoenlijk voor mij om al deze werkzaamheden zelf te kunnen doen", zegt Roel. Gelukkig zijn er redacteuren actief die alles in goede banen leiden. Het zijn mensen uit de streek zelf, die dezelfde passie hebben voor fotografie en enorm trots zijn op hun woonplaats. Ik stel ze graag aan jullie voor:
Voor 'De Zee Kust Breskens' op FB is dat Patrick Braat. Hij is verknocht aan De Zee Kust, deelt zijn passie voor Breskens met zijn fotografie bij nacht en ontij, groot hart voor de vuurtoren.
Voor 'De Zee Kust Nieuwvliet' is dit Margreet Lucasse, als Ambassadeur van Sintepier en de Zwartepolder fotografeert zij het gewone leven zoals ze het tegenkomt, houdt enorm van wolken, de Westerschelde en zonsondergangen.
Voor 'De Zee Kust Cadzand' is onlangs Harold van den Berge 'aangespoeld', een echt buiten- en sportmens. Harold moet dan ook even een stukje fietsen voor hij op het strand is, maar hij heeft het er voor over. Houdt van technische fotografie, tijdsopnames en filters.
Zonder al deze, nu al vijfentwintig, Ambassadeurs zou De Zee Kust nooit van de grond zijn gekomen zoals nu. Zij delen behalve hun passie ook de foto's die door anderen worden geplaatst op FB. Ieder met zijn eigen kwaliteiten, tijdinzet en beleving waarbij elk stukje De Zee Kust spreekt van het eigene en karaktervolle dat kenmerkend is voor de desbetreffende plaats. Iedereen draagt vrijwillig bij aan dit prachtige platform.
Daarnaast zijn er ook Ambassadeurs die schrijven, zoals verhalen en gedichten. De verhalen worden ook van heinde en verre toegestuurd en we plaatsen deze graag op de website.

Met deze Ambassadeurs van de Zee Kust Breskens, Nieuwvliet en Cadzand gaan we de komende dagen op pad en ook genieten van het succes wat we hebben met deze FB pagina's!
Mocht zich nog iemand aangesproken voelen om vanuit Groede of 't Zwin ambassadeur te worden voor De Zee Kust? We willen graag het Zeeuws-Vlaamse team uitbreiden.
Behalve (hobby)fotografen zoeken we ook verhalenvertellers (er moeten duizenden verhalen uit de regio zijn), zij zijn eveneens van harte welkom.
En bovenal nodigen we je van harte uit om je prachtige foto's te blijven insturen! We delen ze graag door.

Heb jij tips voor het bezoek? Wat moeten ze ècht gaan doen of bezoeken volgens jou?

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op