2015-09-21

DE OMSLAG OP FACEBOOK

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
DE OMSLAG OP FACEBOOK
© Fotocreateur


De kroon op de Facebookpagina De Zee Kust Breskens is de omslag. Deze foto is het visitekaartje, je ziet meteen bij welke kustplaats of eiland je bent, maar geeft ook een verhalende verbeelding weer... Dat stukje extra, dat is waarom je de pagina leuk vindt.

Visitekaartje
De foto is het visitekaartje van de pagina. Direct zichtbaar waar het over gaat, waarom je de pagina leuk vindt of gaat vinden. Of dit nu op je mobiel via de FB-app is of via een groot scherm op een PC. Deze foto vertelt de toeschouwer waar de Facebook pagina over gaat...

De omslag 
Om de participatie op de FBpagina te vergroten wordt met regelmaat gevraagd om een nieuwe omslag, je kunt vast begrijpen dat hier het spreekwoord 'Verandering van spijs, doet eten' van toepassing is. Ook wordt de drempel verlaagd om mee te doen, want de FBpagina is er voor iedereen, maar ook gemaakt door iedereen.
En zo komen ook de (verborgen) talenten bovendrijven van misschien hele goede fotografen.

Voorwaarden
Op advies van een aantal goede fotografen moeten de foto's voldoen aan een aantal voorwaarden. Niet alleen moet de foto gebruikt kunnen worden voor de omslag van de Facebookpagina, maar ook gerelateerde items. De Zee Kust is een socialmedia- en crossmediaal platform. Dat wil zeggen dat FB, Twitter, Pinterest (en andere sociale media) en de website met elkaar verbonden zijn. De foto die wordt gebruikt moet hiervoor geschikt zijn of worden gemaakt. 
De foto moet dus behalve prachtig zijn, ook nog beschikbaar in origineel formaat omdat er nog het één en ander aan gedaan moet worden. Je blijft zelf eigenaar van de foto. Met alle rechten en copyright. We vermelden je naam, maar deze staat niet op de foto.

De Zee Kust 
En wat doet de redactie van De Zee Kust dan met je foto? 

De redactie 
verandert het formaat - Een FB omslag heeft een formaat van 851 x 315 pixels, FB maakt het bestand kleiner volgens de Facebook-norm.
verandert de look - De foto krijgt een huisstijl, namelijk een logo van 'De Zee Kust' met daaronder de plaatsnaam. Het is niet voor niets een visitekaartje...  
verandert de foto - De foto wordt verkleind tot 1000 pixels breed, 67 DPi en 50 Kb groot. Dit om kopieren vanaf de website te ontmoedigen.
plaatst de foto - Op de website en Twitter. De websitepagina waar de bezoeker kan kiezen uit de diverse activiteiten van 'De Zee Kust Breskens'. Ook de omslag en de achtergrond van Twitter worden dezelfde als de door jou ingestuurde foto. 

Facebook
Maar ook Facebook en andere sociale mediakanalen kunnen met je foto aan de haal gaan. Dat is het mooie van de sociale media. Ook best lastig. Maar als mensen je foto gaan delen? Is dat een kans of bedreiging? Vind je het bedreigend, dan kun je beter niet beginnen of verder gaan met sociale media. Wanneer je de voorwaarden goed leest van bv Facebook... FB wordt eigenaar van al je foto's die je plaatst op dit sociale medium. 
Maar dan de kans: zie je de FB uitnodiging hieronder? Die hebben wij niet gemaakt, dat heeft FB voor ons gedaan. Straks is dit jouw foto!

 

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Meer in deze categorie: « Bezoek Zeeuws-Vlaanderen

De tussenstand... December 2018

 

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op