2014-02-09

Terschellingbezoek

(0 stemmen)
West-Terschelling vanuit de polder
West-Terschelling vanuit de polder Foto Roel van Steinvoorn

 
Afgelopen weekend was ik samen met mijn Zeemeermin op Terschelling.
En dat was best lang geleden.
Het was tijd. 
Er zijn behoorlijk veel volgers op twitter, die van de eilanden afkomstig zijn en ik wil toch wel drie keer per jaar de eilanden bezoeken.
Dit was een heel leuk flitsbezoek, niet gepland.

Het gebeurde gewoon. Heerlijk even de sfeer proeven. Een aantal tweeps ingeseind en daarna pakken, de volgende dag vertrek.
Met de MS Friesland richting Terschelling vanuit Harlingen. Bij het van boord gaan (we deden rustig aan) geen bus meer, dat was pech. Dan maar even West in. Het regende, maar konden toch even de buurt verkennen. 


detail H2OWe mochten overnachten bij H2O Hostel in Hoorn, met uitzicht op de Waddendijk in de Terschellingse Polder. Een heerlijke omgeving om te vertoeven, lekker relaxen bij de houtkachel in diepe banken en lekkere hang fauteuils. Erg gezellig, in de grote keuken mag je heerlijk zelf koken en je kopje koffie maken. Allemaal heel ongedwongen. Perfect als groeps accommodatie, midden op het eiland. 


We hadden afgesproken met Gert Kracht, iemand die 'De Zee Kust' al vanaf het begin volgt. Een zeer geïnteresseerd mens met een gedeelde passie voor de Waddeneilanden, video en fotografie. 

De zonsondergang in de polder meemaken, met in de verte West met de Brandaris. 
Met de bus weer naar West en iets lekkers gegeten bij Paviljoen de Walvis, met het Groene Strand als achtergrond. Paar mooie foto's op 'De Zee Kust Terschelling'

verhalenverteller Windkracht 11's Avonds hadden we afgesproken naar 'Windkracht 11' te gaan, een verhalenroute. Georganiseerd door vrijwilligers om iets te vertellen over Terschelling en haar inwoners, van nu en vroeger. Voor een klein bedrag heb je een super gezellige wandeling, waar je ergens bij iemand binnen een (sterk) verhaal te horen krijgt of samen liederen gaat zingen. Een bijzondere happening. De verhalen hadden te maken met windkracht 11, symbolisch of echt gebeurd, historisch of bij de tijd.
De storm begin vorige eeuw tussen gemeente Terschelling en Staatsbosbeheer, een redding op zee, een mythisch verhaal uit de overlevering en heel bij de tijd, het goede werk van de vrijwilligersorganisatie KNRM. Ze staan klaar voor de gasten van Terschelling, storm of niet, maar wel altijd paraat.

Na even napraten en een lekker drankje bij Nap en even kennis gemaakt met Anno Smit, werkzaam bij Hotel Nap. Even nog bijpraten over de activiteiten van 'De Zee Kust'.
Daarna richting Hoorn, voor een goede nachtrust. Even nog de herhalingen kijken van de Winter Olympics, wat een feest was dat die zaterdag. Drie NL toppers op het podium voor de 5.000 meter schaatsen.

De wekker ging om 7 uur. Ik moest even naar het strand en de zonsopgang even meemaken in de duinen. En dat lukt want het was redelijk helder. Een mooie wandeling over een ruiterpad richting het strand, ten noorden van Hoorn. Ter hoogte van Paal 14-400 de zon zien opkomen boven de duinen.Paal 14-400
Heerlijk.
Vanaf het moment dat ik weer aankwam bij het H2O hostel, ging het regenen. En kennis gemaakt met Jelte, behalve begenadigd gastheer van de hostel, ook Joomla! specialist, hebben wij even geluk. Hij wil graag tips geven over het door ontwikkelen van de website. Topper!

Het is niet meer droog geweest die dag, met een harde wind. Ach, wat doet dat een zeeman en zijn zeemeermin... Het is altijd weer aan de kust.
Nog even een rondje West. Groeten gedaan aan Anneke en Anno. Het was geweldig. En dan hebben we alleen nog maar een paar gesproken.

Wat een toppers hebben we ontmoet, wat opviel, het zijn echt ondernemers op Terschelling!

Graag tot een volgende keer.

Bekijk de foto's en like de FB pagina van 'De Zee Kust Terschelling' of volg 'De Zee Kust Terschelling' op Twitter

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Roel van Steinvoorn

 

Roel van Steinvoorn is de initiatiefnemer van 'De Zee Kust' en doet voor deze community alle internetactiviteiten.
Behalve een groot liefhebber van de zeekust, heeft hij zijn eigen mediabedrijf GLOCALmedia. Hierin geeft hij strategisch advies over internet en socialmedia en verzorgt trainingen. Doet ook @DiGiKERK en @SteinvoornSpecialist in Customer Experience, je product is niet belangrijk. Je klant wel...
Een gepassioneerd fotograaf, natuurliefhebber, creatief regelaar. Hobby's? 

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op