2014-04-07

FIETS! - iOS en Android

(0 stemmen)
De App 'FIETS!'
De App 'FIETS!' 'De Zee Kust' Appril

 

In de maand April heeft ‘De Zee Kust’ een themamaand APPS.... APPRIL 

Er zijn een groot aantal Apps verkrijgbaar die een relatie hebben met 'De Zee Kust' en geschikt voor mobiel gebruik, draaiend op iOS van Apple, Android en WindowsPhone besturingssystemen. 
De tweede app die we bespreken heet 'FIETS!' en is geschikt voor Apple's iPHONE en Android toestellen

Fiets! is een applicatie om routes te plannen of om als routebegeleiding te gebruiken tijdens het fietsen. Met de Fiets!-app kun je een route plannen via het knooppuntensysteem. Selecteer de gewenste knooppunten op de digitale kaart en de Fiets!-app verbindt deze met elkaar en zo ontstaat de te fietsen route. Met de gps-verbinding op de smartphone zie je waar je bent en hoeveel kilometer je nog moet fietsen naar het volgende knooppunt. Heb je een leuke route gefietst, dan kun je deze ook delen met medefietsers op www.routeplein.nl. Hier kun ook honderden routes van gebruikers ophalen naar je mobiele telefoon.
Handig: in de iPhone versie van de app staan ook de 
Fietsers Welkom! adressen. Op een later moment komen de adressen ook in de Android app. De app is beschikbaar voor iPhone (€ 2,69) en Android (gratis). 

Eenvoudig een leuke fietstocht uitstippelen

Met de Fiets!-app op uw mobiele toestel is het heel eenvoudig om zelf een leuke fietsroute uit te stippelen. Selecteer de gewenste knooppunten op de kaart en de Fiets!-app verbindt deze met elkaar. Vervolgens kunt u de route opslaan. 
Voor een overzicht van de verschillende knooppunten en knoppen in de applicatie bekijkt u de legenda.

Laat u begeleiden tijdens het fietsen

Tijdens het fietsen kunt u de Fiets!-app gebruiken als routebegeleider. Selecteer één van uw opgeslagen routes en start de routebegeleiding. Tijdens het fietsen kunt u stap voor stap door de route heen bladeren. Heeft u een mobiel toestel met GPS, dan gaat de routebegeleiding automatisch. 
Tijdens de routebegeleiding schuift de kaart mee met uw huidige locatie en kunt u uw huidige snelheid en afgelegde afstand bekijken tijdens het fietsen (voor iPhone 3GS en nieuwere modellen).

De apps verschillen van elkaar; de Android app bevat banners, mist het delen via social media en e-mail plus een aantal optimalisaties. Daarom is de Android-versie nu GRATIS. 

  

Waar is Fiets! te gebruiken?

Fiets! maakt gebruik van OpenStreetMap en bevat een groot deel van het knooppuntennetwerk van Nederland. OpenStreetMap omvat route-informatie toegevoegd door vrijwilligers en is nog niet compleet. Lever zelf ook een bijdrage door knooppunten en de tussenliggende wegen toe te voegen. In de beschrijving 'Hoe voeg ik knooppunten toe?' staat uitgelegd hoe u dit kunt doen. 

Fietsen in Vlaanderen?

Wilt u fietsen in Vlaanderen? Download dan ook de Fiets! VL app!

 

De foto's in de galerij zijn screenshots van de app. Wanneer iemand ervaringen wil delen, laat het weten. Ben je op Facebook dan wijst zich dat vanzelf. Ook zoeken we nog testers voor andere apps die we gaan bespreken. Geef dan even een reactie via CONTACT. Meer nieuws vind je hier.

 

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Roel van Steinvoorn

 

Roel van Steinvoorn is de initiatiefnemer van 'De Zee Kust' en doet voor deze community alle internetactiviteiten.
Behalve een groot liefhebber van de zeekust, heeft hij zijn eigen mediabedrijf GLOCALmedia. Hierin geeft hij strategisch advies over internet en socialmedia en verzorgt trainingen. Doet ook @DiGiKERK en @SteinvoornSpecialist in Customer Experience, je product is niet belangrijk. Je klant wel...
Een gepassioneerd fotograaf, natuurliefhebber, creatief regelaar. Hobby's? 

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op