2014-06-06

Onze Redders

(0 stemmen)
Fotocreateur Rob Glas
Fotocreateur Rob Glas 'De Zee Kust Egmond'


Dinsdag en donderdag zijn er op de FB Pagina's van 'De Zee Kust' een tweetal foto's geplaatst die de presentatie insinueerden van de nieuwe 'De Zee Kust' Reddingsbrigade. Het was ronduit hilarisch hoe hier op werd gereageerd. Ik kon me dat goed voorstellen, mooie mannen en mooie vrouwen.
De intentie was om eens goed na te denken over de echte redders aan 'De Zee Kust' van de Reddingsbrigades en de KNRM.

De veelal vrijwilligers van deze twee organisaties doen bijzonder risicovol werk. Zij staan voor ons klaar bij nacht en ontij, geven waarschuwingen waar dat moet, geven tips als dat kan. En niet het minste, zij redden! Dat kan niet altijd helaas, maar ze doen daar echt hun uiterste best voor.

En hoe ze er uitzien, professioneel en met de juiste equipment. Dat is belangrijk! Niet hun uiterlijk. Zij staan elke dag voor ons klaar. Niet alleen aan 'De Zee Kust', maar ook op de binnenwateren. En op evenementen. Baywatch is romantiek.

Beide organisaties hebben een uitgebreide website met heel veel informatie. Ik nodig je uit om daar eens te kijken! Ook zijn beide te volgen in diverse sociale mediakanalen. Volg ze en ontvang via Twitter en Pinterest (alleen @KNRM), Facebook en Youtube hele waardevolle informatie (directe links op hun websites). Er zijn ook diverse lokale Brigades die actief zijn op de socialmedia. Als ik mijn lijst compleet heb, zal ik ze op de 'De Zee Kust' pagina's plaatsen.

Voor een groot deel van de medewerkers van de organisaties zijn vrijwilligers. En zijn ook altijd op zoek naar nieuwe mensen. Als opstapper/redder, maar ook aan wal. Het is belangrijk dat we blijven helpen. fysieke ondersteuning, maar ook financieel. Van harte aanbevolen.

Er is een verschil tussen beide organisaties, maar ook overeenkomsten. Ko van Leeuwen heeft er op zijn website een mooi overzicht van gemaakt. Het zijn gegevens van 2011, maar zeker voor een groot deel up-to-date.

De website van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij.
De website van de Reddingsbrigade Nederland.

De foto's, boven het verhaal en hieronder in de afbeelding galerij zijn gemaakt door Rob Glas tijdens een oefening van de KNRM aan 'De Zee Kust Egmond'

Wil je het bericht delen, of een bericht achterlaten? Dat kan hieronder:

 

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Roel van Steinvoorn

 

Roel van Steinvoorn is de initiatiefnemer van 'De Zee Kust' en doet voor deze community alle internetactiviteiten.
Behalve een groot liefhebber van de zeekust, heeft hij zijn eigen mediabedrijf GLOCALmedia. Hierin geeft hij strategisch advies over internet en socialmedia en verzorgt trainingen. Doet ook @DiGiKERK en @SteinvoornSpecialist in Customer Experience, je product is niet belangrijk. Je klant wel...
Een gepassioneerd fotograaf, natuurliefhebber, creatief regelaar. Hobby's? 

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op