2014-06-09

Tussengebied

(0 stemmen)
Fotocreateur Norma van der Horst
Fotocreateur Norma van der Horst 'De Zee Kust deWadden'


De natuur heeft altijd mijn hart geraakt, zegt Norma van der Horst. Vooral de zee heeft op mij een bijzondere uitwerking; zij geeft me een gevoel en -vooral- vrijheid. De Waddenzee (sinds 2009 op de Wereld Erfgoedlijst) is voor mij dan ook een van de meest bijzondere plekken van ons land.

Naast de enorme variëteit aan planten en dieren is er de wadbodem die met zijn specifieke tinten en reliëfs -als gevolg van de wind, water en zand- vaak heel "on-Nederlands" aandoet. Het getij en het weer hebben hier duidelijk hun uitwerking; elk moment is anders.

Een fotografische reis
Toen ik in Groningen kwam wonen wilde ik het Wad gaan ontdekken omdat ik er veel over had gehoord maar zelf nog weinig van had gezien. Ik bedacht een project waarbij ik de gehele kustlijn van de provincie in een jaar zou volgen om deze te fotograferen. Van uiterst West (Zoutkamp) tot uiterst Oost (Nieuwe Statenzijl), inclusief de Waddeneilanden Rottumeroog en Rottumerplaat; eilanden waar normaliter niemand mag komen. Elke maand liep ik op twee willekeurige dagen in een gepland stuk kust langs de waterlijn, steeds op een later tijdstip van de dag om zoveel mogelijk variatie in het landschap te kunnen zien en vast te leggen. Niet alleen kreeg ik prachtige landschappen voor mijn lens maar ook de bodem aan mijn voeten bleek een verrassende schoonheid te bezitten. Ik fotografeerde door de natuur gevormde composities of stelde ze zelf samen uit elementen die ik op die betreffende plek had gevonden. Na een jaar had ik een enorm gevarieerde verzameling foto's waarvan een deel al eens is geëxposeerd. Uiteindelijk besloot ik dit jaar een definitieve selectie te maken voor een boek waarmee ik een juiste impressie wilde geven van mijn fotografische reis. Ik plaatste de foto's met cooördinaten, datum en tijdstip in het boek "Tussengebied". Wiebke Toxopéus, geboren en getogen op Rottumeroog, heeft voor mij een voorwoord geschreven en van de Groningse dichters Gerrit Knol en Fetze Pijlman mocht ik werk gebruiken.

Duurzaam
"Tussengebied"wil ik graag in een beperkte oplage en op duurzame wijze laten drukken. Via allerlei wegen probeer ik daar financiële steun te krijgen om dit te kunnen realiseren. Als dat lukt kunnen niet alleen natuur en fotografieliefhebbers genieten van de prachtige beelden die deze tocht heeft opgeleverd maar hoop ik ook anderen via mijn werk duidelijk te maken hoe bijzonder dit stukje Nederland is. In Groningen zegt men altijd: "Er gaat niets boven Groningen", maar beter zou zijn: "Er gaan niets boven de Wadden"!

Informatie
De ontwikkelingen van dit project zijn te volgen via de FBpagina's Tussengebied en Normafotografie, op Twitter via Tussengebied en via de website van Norma van der Horst.

De foto's, boven het verhaal en hieronder in de afbeelding galerij zijn de keuze van Norma, en zijn gebruikt voor haar boek. Meer kijken?: [ Pinksterbeeld ]

Wil je het bericht delen, of een bericht achterlaten? Dat kan hieronder:

 

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Roel van Steinvoorn

 

Roel van Steinvoorn is de initiatiefnemer van 'De Zee Kust' en doet voor deze community alle internetactiviteiten.
Behalve een groot liefhebber van de zeekust, heeft hij zijn eigen mediabedrijf GLOCALmedia. Hierin geeft hij strategisch advies over internet en socialmedia en verzorgt trainingen. Doet ook @DiGiKERK en @SteinvoornSpecialist in Customer Experience, je product is niet belangrijk. Je klant wel...
Een gepassioneerd fotograaf, natuurliefhebber, creatief regelaar. Hobby's? 

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op