2014-08-18

Friese Poort

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
'De Zee Kust Schiermonnikoog'
'De Zee Kust Schiermonnikoog'


Hoe mooi is het wanneer je iets mag vertellen over je passie 'De Zee Kust'. 
Ik als beeldend verhalenverteller voor een grote groep studenten iets vertellen over 'De Zee Kust', verhalende verbeelding en de (on)mogelijkheden van internet en sociale media.

Een grote groep MBO-ers van De Friese Poort, 2de en 4e jaars studenten Fotografie en Journalistiek, krijgen in hun eerste week een super toffe opdracht. 
Dinsdag mag ik ze in een gastles uitnodigen donderdag 21 augustus mee te gaan naar Schiermonnikoog

De Zee Kust 
Eén van de docenten, gepassioneerd fotograaf, is in contact gekomen met mij over de 'De Zee Kust' community en heeft nauwgezet de activiteiten gevolgd. Een mooie case voor zijn leerlingen moet hij gedacht hebben. Twee aspecten van internetpresentie die voor de studenten erg belangrijk zijn voor hun studierichting. Fotografie en Journalistiek. Verhalende verbeelding dus en het gebruik van internet en sociale media! 

Internet en Sociale media 
In de huidige digitale maatschappij is het ook als fotograaf en journalist noodzakelijk kennis te hebben en te participeren op internet en in de sociale media. Hoe doe je dat? Via een website met een blog, een portfolio? In welke sociale mediakanalen moet ik me begeven?
En als ik dat dan doe, hoe pak ik dat aan? Hoe word ik marketeer van mijn product. Hoe betrek ik mijn klant?
Vanuit mijn achtergrond en ervaring mag ik in twee gastlessen iets vertellen over 2 marketing P's - promotie en plaats - Voor de (on)mogelijkheden van internet en sociale media, strategie, content, monitoren en uitvoeren onder het motto
'In de belangstelling'.

Schiermonnikoog 
Donderdag zal een groep van ongeveer 80 studenten 'De Zee Kust Schiermonnikoog' bezoeken. Hier zullen ze de opdrachten die ze hebben meegekregen vorm moeten gaan geven.
Deze opdrachten zijn samen met 'De Zee Kust' ontwikkeld en moeten voldoen aan een aantal voorwaarden van verhalende verbeelding. Dus in woord en beeld. 
Ook zal er op technisch vlak het uiterste uit de studenten worden gehaald waardoor de opdrachten meerwaarde zullen krijgen.

Winnaars 
De opdrachten zullen door de studenten worden gepresenteerd op dinsdag 26 augustus. Per groep zal er een beoordeling plaatsvinden door de docenten van de Friese Poort. 'De Zee Kust' zal aan de winnende groep ruimte creëren op de website. en het winnende nieuwsitem, verhaal en beeld plaatsen.
En ik ga twee talenten in het zonnetje zetten.
Het talent voor het beste geschreven verhaal ontvangt het boek 'DE WADDEN, nergens ter wereld' en het talent met de beste serie fotografie mag deelnemen aan de novemberexpositie 'De Zee Kust' in Julianadorp. 

Toeschouwers
Alle volgers op Twitter en Facebook kunnen de studenten volgen natuurlijk via hun eigen accounts, maar ook via het twitteraccount @DZK_Schier en de Facebookpagina 'De Zee Kust Schiermonnikoog' - Dus 'LIKEN' en volgen dat account. Er zal gewerkt worden met een speciale hashtag #FPDRKUST, die alle tweets en postings zal begeleiden. Dit vergemakkelijkt het zoeken in de sociale media. Klik biivoorbeeld maar eens op deze hashtag, je hoeft hiervoor niet op twitter actief te zijn om het te kunnen zien.

De Friese Poort 
Uit het boeiende vakgebied van de journalistiek combineert deze opleiding de fotografie met nieuwsgaring en verslaggeving; gezamenlijk brengen ze het verhaal nog duidelijker in beeld. 

Als fotograaf met journalistieke vaardigheden ben je zowel een kei in beeld als in taal; je weet foto's en tekst op een creatieve en pakkende manier vast te leggen. Je bent nieuwsgierig en volgt het laatste nieuws op de voet. Ook ben je geïnteresseerd in allerlei maatschappelijke ontwikkelingen; van politiek tot sport. Het is voor jou een uitdaging om mensen over deze ontwikkelingen te informeren. 

De opleiding Fotografie en Journalistiek wordt gegeven in de vestiging van de Friese Poort in Drachten.

Hoe het bezoek aan 'De Zee Kust Schiermonnikoog' is geweest lees je hier >>>

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Roel van Steinvoorn

 

Roel van Steinvoorn is de initiatiefnemer van 'De Zee Kust' en doet voor deze community alle internetactiviteiten.
Behalve een groot liefhebber van de zeekust, heeft hij zijn eigen mediabedrijf GLOCALmedia. Hierin geeft hij strategisch advies over internet en socialmedia en verzorgt trainingen. Doet ook @DiGiKERK en @SteinvoornSpecialist in Customer Experience, je product is niet belangrijk. Je klant wel...
Een gepassioneerd fotograaf, natuurliefhebber, creatief regelaar. Hobby's? 

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op