2014-08-24

Schiermonnikoog

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
Fotocreateur Pieter Jan Meijer
Fotocreateur Pieter Jan Meijer #FPDRKUST


Afgelopen week heeft een grote groep MBO-ers van ROC De Friese Poort, 2de en 4e jaars studenten Fotografie en Journalistiek, Schiermonnikoog bezocht in hun introductieweek. Met een opdracht. 
'De Zee Kust' heeft samen met de docenten een opdracht voorgesteld over, natuurlijk een uitdaging in woord en beeld, maar ook met een extra opdracht, getiteld 'In de belangstelling'. 

Internet en Sociale media 
In de huidige digitale maatschappij is het ook als fotograaf en journalist noodzakelijk kennis te hebben en te participeren op internet en in de sociale media. Hoe doe je dat? Via een website met een blog, een portfolio? In welke sociale mediakanalen moet ik me begeven? 
En als ik dat dan doe, hoe pak ik dat aan? Hoe word ik marketeer van mijn product. Hoe betrek ik mijn klant? 

Op de dinsdag tijdens de gastles zijn er al groepen gevormd en de opdrachten in een Plan van Aanpak voorbereid. 
Alle studenten hebben de opdracht een fotoserie te produceren in het formaat 16:9, de huisstijl van 'De Zee Kust' met een specifiek onderwerp èn met een detailopdracht. Je moet hierbij denken aan een bewerking, maar ook aan techniek van de fotografie.. en kan het geschreven woord een toevoeging zijn op het beeld, of andersom. En hoe zullen de groepen hun plan, werkzaamheden en resultaten aan ons laten zien de komende week in de media? We zullen alle uitingen nauwgezet het volgen. Dinsdag 26 augustus volgt de presentatie van de opdrachten en de beoordeling. 

Tijdens de opdrachtweek zal 'De Zee Kust' haar sociale mediakanalen voor Schiermonnikoog aanbieden om te delen. Ook hebben we de hashtag #FPDRKUST gebruikt in alle uitingen in de sociale media.Schiermonnikoog 
Donderdag hebben we 'De Zee Kust Schiermonnikoog' bezocht. Om half tien vertrek vanaf Lauwersoog. Met de boot van Wagenborg. Een schitterende dag, schitterend licht, mooie bewolking, en droog. Ingrediënten voor een superdag. 
Allemaal vrolijke gezichten. Niet alleen van de studenten, maar ook van de docenten. 
Een aantal slimmeriken hebben een fiets gehuurd, de sportievelingen lopend richting strand, wad of dorp. En veel in je opnemen, op zoek naar een setting waar je de opdracht zou kunnen gaan uitvoeren. 


Ook genieten, van een zonnetje en de omgeving. Een lekkere kop koffie, kom soep en broodje. Broodje vis natuurlijk!
Niet iedereen komt dagelijks aan de kust. Er is zelfs gezwommen....

De Friese Poort 
Uit het boeiende vakgebied van de journalistiek combineert deze opleiding de fotografie met nieuwsgaring en verslaggeving; gezamenlijk brengen ze het verhaal nog duidelijker in beeld. 

Als fotograaf met journalistieke vaardigheden ben je zowel een kei in beeld als in taal; je weet foto's en tekst op een creatieve en pakkende manier vast te leggen. Je bent nieuwsgierig en volgt het laatste nieuws op de voet. Ook ben je geïnteresseerd in allerlei maatschappelijke ontwikkelingen; van politiek tot sport. Het is voor jou een uitdaging om mensen over deze ontwikkelingen te informeren. 

De opleiding Fotografie en Journalistiek wordt gegeven in de vestiging van de Friese Poort in Drachten. 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Roel van Steinvoorn

 

Roel van Steinvoorn is de initiatiefnemer van 'De Zee Kust' en doet voor deze community alle internetactiviteiten.
Behalve een groot liefhebber van de zeekust, heeft hij zijn eigen mediabedrijf GLOCALmedia. Hierin geeft hij strategisch advies over internet en socialmedia en verzorgt trainingen. Doet ook @DiGiKERK en @SteinvoornSpecialist in Customer Experience, je product is niet belangrijk. Je klant wel...
Een gepassioneerd fotograaf, natuurliefhebber, creatief regelaar. Hobby's? 

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op