2014-11-18

Frans Lanting Award

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(4 stemmen)
Frans Lanting Award
Fotocreateur Anna Zuidema


De Frans Lanting Award 2014 nadert zijn climax. Nog 25 deelnemers die kans maken op deze prestigieuze Award. Onder hen twee Ambassadeurs van 'De Zee Kust', maar eigenlijk zijn ze het allemaal. Vanavond - woensdag 26 november om 22.30 - vindt de uitreiking plaats in de RTL Late Night, de dagelijkse talkshow met presentator Humberto Tan.

Geheel in de stijl en de emotie van 'De Zee Kust' komt National Geographic samen met het Wereldnatuurfonds met een fotowedstrijd met het thema 'waar land en zee elkaar raken'.

De Zee Kust
Samen met een aantal Ambassadeurs vormen we de 'De Zee Kust', een community op internet. Door activiteiten te ontplooien op deze website en in de sociale mediakanalen, heeft de toeschouwer even het idee dagelijks aan 'De Zee Kust' te zijn. Nu zijn er twee van deze Ambassadeurs die bij de laatste 25 zijn geëindigd en die uw stem verdienen.
Het zijn Tom van Oossanen en Rieneke Veenstra. Graag stel ik jullie de foto's voor die meedingen naar de Frans Lanting Award 2014.


MONACO - Waar de zee een diamant kust
Foto van Tom van Oossanen van 'De Zee Kust Den Helder
Bekijk hier de foto op de website van National Geographic

VOETSPOOR - leidt naar de Waddenzee
Foto van Rieneke Veenstra van 'De Zee Kust de Wadden'
Bekijk hier de foto op de website van National Geographic

Over de Award
De zeeën worden bedreigd door overbevissing, klimaatverandering en vervuiling. Maar de zee is ook vol van schoonheid en een bron van leven voor mens en dier. Leg de mooiste beelden van deze ontmoeting vast, met je smartphone, spiegelreflex of welke camera je ook bezit. 

De jury bestaande uit Frans Lanting, Sacha de Boer, André Kuipers, Humberto Tan en hoofdredacteur Aart Aarsbergen beoordeelt de inzendingen. De winnende foto's worden gepubliceerd in National Geographic Magazine. Bovendien komen de 25 beste foto's in aanmerking voor een publieksprijs. De winnende fotograaf krijgt als prijs een exclusieve fotoworkshop onder leiding van Frans Lanting.

Waar land en zee elkaar raken
Dit jaar is het thema van de fotowedstrijd 'waar land en zee elkaar raken'. De zeeën worden bedreigd door overbevissing, klimaatverandering en vervuiling. Maar de zee is ook vol van schoonheid en een bron van leven voor mensen en dieren. De foto-opdracht was dat je dit thema zo breed mogelijk op moest vatten en je fantasie de vrije loop laten. Je kon beelden inzenden van leven langs de kust, schilderachtige havens, woeste rotskusten, eindeloze stranden, zeedieren, vogels, de wereld onderwater, vissers, zeelui en andere mensen die van de zee leven. Door mee te doen, laat je zien hoe waardevol de aarde is. 

Ga hier naar de website van National Geographic..

De foto boven het verhaal is van Anna Zuidema uit Harlingen, ook Ambassadeur van 'De Zee Kust de Wadden', helaas is haar foto niet geselecteerd voor de beste 25.
Tom heeft zijn eigen website (op het moment van schrijven in de steigers) en Facebookpagina, waar hij zijn schitterende fotografie toont. Hij stuurt regelmatig foto's in voor 'De Zee Kust Den Helder'. 
Rieneke is te volgen op twitter en stuurt met regelmaat haar foto's in voor 'De Zee Kust de Wadden'.

Wil je het bericht delen, of een bericht achterlaten? Dat kan hieronder:

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Roel van Steinvoorn

 

Roel van Steinvoorn is de initiatiefnemer van 'De Zee Kust' en doet voor deze community alle internetactiviteiten.
Behalve een groot liefhebber van de zeekust, heeft hij zijn eigen mediabedrijf GLOCALmedia. Hierin geeft hij strategisch advies over internet en socialmedia en verzorgt trainingen. Doet ook @DiGiKERK en @SteinvoornSpecialist in Customer Experience, je product is niet belangrijk. Je klant wel...
Een gepassioneerd fotograaf, natuurliefhebber, creatief regelaar. Hobby's? 

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op