2015-05-19

Wadlopen met 'De Zee Kust'

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
Wadlopen met 'De Zee Kust'
Wadlopen met 'De Zee Kust' Fotocreateur Ilse Kootkar


De Zee Kust gaat Wadlopen... 
Het is prachtig weer, de zon schijnt en de bewolking is super. Zoals je begrijpt, daar hebben we wel iets mee. Altijd weer aan de kust, maar met zon èn bewolking is het allemaal net iets mooier. Het fotografenhart gaat dan altijd net iets sneller kloppen.

Even tussendoor: De Zee Kust heeft op Twitter al 3700 volgers en bij 4000 verloten we 10 kaarten 'Wadlopen'. Volg je? Dan vind je hier de info.

We begeven ons vandaag naar de waddenkust op Wieringen. Inderdaad 'op' Wieringen, want als je de aardrijkskunde lessen even ophaalt, Wieringen is een voormalig eiland. Je kunt dit ook goed zien wanneer je van Den Oever richting Den Helder rijdt , het glooiende landschap valt echt op en natuurlijk de dijk tussen het Wad en het Amstelmeer. 

  

Wanneer het water zich terugtrekt richting zee is het mogelijk om op delen van het Wad te lopen. Niet alleen op Wieringen maar ook ten zuiden van de Waddeneilanden en Noord-Friesland en -Groningen.

We vertrekken met de WR117 van de familie de Groot, die ons heeft uitgenodigd, vanuit de haven van Den Oever richting het Wad. Een mooie tocht die ons naar het droogvallende Wad zal brengen. De Afsluitdijk ligt kaarsrecht voor ons. De Lorentzsluizen staan wijd open, zoet IJsselmeerwater stroomt richting zee. En wij varen mee, langs nestende lepelaars en zich aan de zonnewarmte drogende aalscholvers. Een machtig gezicht. Nog een paar zeehonden spotten en na een dik uur varen gooien we 'het anker' uit.

We stappen over vanuit de vissersboot in een sloep die ons brengt naar drooggevallen Wad. Stressen, want we krijgen natte voeten, dat is zeker. We dragen een korte broek, daaronder stevige schoenen of hoge gympen. Noodzakelijke kledingstukken in deze drekkige, zanderige en natte omgeving. Koud is het niet. En dieper in het water dan je knieën kom je niet. We hebben de twee leukste wadgidsen die je je maar kan voorstellen. Ze leiden ons langs de waterlijn en leggen uit wat het Wad doet, wat het Wad voor hen betekent en ze weten je van alles te vertellen over dieren, vissen en andere eigenaardigheden. Bijzonder gastvrij en zeker voor de kinderen is er alle aandacht. Er zijn een aantal gezinnen met ons mee, en twee vriendengroepen. Er blijven ook een aantal mensen aan boord, want dat kan. 

  

We wandelen ongeveer twee uur door een sompige drek, je weet wel, zuigende klei vlakbij het land, want via de dijk gaan we weer aan land, drinken een Wieringer Jutter en lopen via de landerijen naar de boerderij van de familie de Groot, afspoelen en schoonborstelen. We hebben een superdag! Nog wat lekker eten en drinken en met een gerestaureerde Utrechtse stadsbus naar de haven van Den Oever, waar ons eigen vervoer staat.

De Ambassadeurs van 'De Zee Kust' zijn uitgenodigd door De Groot Recreatie. Een prachtig familiebedrijf met een boerderij aan de oevers van het Wad in Hippolytushoef. Er worden wadlooptochten of droogvaltochten georganiseerd. Je mag ook op de boot mee om garnalen te vissen (en te eten) of inchecken voor een rondvaart. Je vertrekt dan uit de haven van Den Oever. Op de boerderij zijn gastenverblijven en worden allerlei activiteiten georganiseerd, je kunt er visroken en heerlijk eten in het Schippershuus. En heel erg geschikt voor bruiloften en vergaderingen. Oh ja, er is ook een muZEEum... Kijk maar eens op de website van De Groot Recreatie.

We hebben een prachtige videoclip van ons uitje gemaakt... ook dat doen wij...

 

Heb jij een nieuwsfeit ergens gelezen of heeft jouw bedrijf of organisatie een persbericht uitgegeven of een verbeeldend verhaal nodig? We maken en delen het graag.
Stuur je info, link of foto naar info@dezeekust.com of bel met +31 (0)629 322 822...

Wil je reageren, dat kan via Facebook:


socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op