ZONNEBRAND

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
ZONNEBRAND
© Fotocreateur


Nederlanders zouden zich beter moeten beschermen tegen de zon. Dat stelt KWF Kankerbestrijding. 
Veel mensen weten niet hoe zonnebrandcrème correct gebruikt moet worden en hebben geen idee wat de beschermingsfactor precies inhoudt. Mensen zijn raken verward door tegenstellende informatie op de etiketten van de beschermende crèmes.

Zo zijn er veel crèmes die alleen beschermen tegen UVB-straling, maar niet tegen UVA. Op deze crèmes staat alleen de Sun Protection Factor (SPF) aangegeven. 
Volgens KWF Kankerbestrijding gaan ook te veel Nederlanders onbeschermd in de zon liggen. Uit hun onderzoek bleek bijvoorbeeld dat maar tien procent van de Nederlanders zich insmeert als ze op een terras zitten of gaan sporten in de zon. 

Tips voor verantwoord zonnen

• Laat de huid voorzichtig wennen aan de zon. Pas extra op voor verbranden als jouw huid nog weinig in de zon is geweest; 
• Bescherm de huid: kies kleding die UV-werend is, draag een zonnehoed en een zonnebril met UV-werende glazen; 
• Smeer onbedekte huid een half uur voordat je de zon in gaat dik in met een zonnebrandcrème met een voor jou geschikte beschermingsfactor; 
• Herhaal het insmeren elke 2 uur, of vaker bij sterk transpireren of na het zwemmen en afdrogen; 
• Ga niet uitgebreid zonnen tussen 12 en 15 uur. Een lunchwandeling van 15-30 minuten is juist wel gezond, voor de aanmaak van voldoende vitamine D; 
• Zoek op tijd de schaduw op. Dan vangt de huid minder UV-straling op; 
• Let op de zonkracht. Hoe sterker de zonkracht, hoe groter de kans op verbranding.  

Meer zon leidt tot meer huidkanker 
Nederlanders krijgen steeds vaker huidkanker. Dit komt doordat we steeds vaker en langer in de zon komen. We gaan massaal op zon- en wintersportvakantie en maken vaker gebruik van zonne-apparatuur.

Iedereen kan verbranden, maar sommige mensen zijn gevoeliger voor de gevaren van de zon dan anderen. Welke bescherming heb je nodig tegen de zon, om niet te verbranden? Dat hangt samen met je huidtype. 

Wie lopen extra risico op huidkanker 
> Mensen met een lichte huid (huidtype 1 of 2) verbranden snel in de zon en lopen zo meer kans huidkanker te krijgen.
> Huidkanker komt vaker voor bij mensen die voor hun werk veel buiten komen.
> Huidkanker komt ook vaker voor bij mensen met een lichte huid die lang in de tropen hebben gewoond.
> De huid van kinderen is extra gevoelig voor beschadiging door UV-straling. Zonverbranding op jonge leeftijd betekent een groter risico op huidkanker, later in het leven. Zorg bij mooi weer voor extra bescherming van de kinderhuid. Het helpt als kinderen al jong leren zich te beschermen tegen te veel zon. 

 

Lees hier het verhaal over 'Het Nationale HITTEPLAN

Heb jij tips, nieuws of wetenswaardigheden?
Laat het weten via info@dezeekust.com

Heb je een tip voor de websitebezoeker?
Reageren kan via Facebook hieronder.

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op