2016-01-14

DE KNRM IN 2015

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
DE KNRM IN 2015
© Roel van Steinvoorn


De KNRM is vorig jaar in totaal 2332 keer uitgevaren na hulpverzoeken vanaf de Noordzee, het IJsselmeer of het Markermeer © ANP

De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn vorig jaar in totaal 2332 keer uitgevaren na hulpverzoeken vanaf de Noordzee, het IJsselmeer of het Markermeer, zoals te lezen is op de website van het Parool.

Bij die incidenten werden 3630 mensen gered of geholpen. Dit blijkt uit een inventarisatie die de KNRM donderdag heeft gepubliceerd. De cijfers zijn sinds 2012 'min of meer stabiel', ook al was er in 2015 een lichte stijging ten opzichte van 2014.

Motorstoringen en navigatiefouten zijn de meest voorkomende oorzaken waardoor vooral watersporters in de problemen komen. Opvallend was vorig jaar tevens het relatief hoge aantal problemen met mast, zeilen en touwwerk. De KNRM geeft ook via de radio medische adviezen als er zieken of gewonden aan boord zijn van zeeschepen. 

App
Een jaar na de introductie van de app KNRM Helpt hebben 18.000 gebruikers het hulpmiddel voor reisplanning en alarmering gedownload. De app helpt de gebruikers hun reis te plannen met onder meer de weersverwachting. In geval van nood zijn recreanten met de app sneller vindbaar.

Het reddingswerk van de KNRM wordt uitgevoerd door 1300 vrijwilligers. Het werk van de reddingsmaatschappij wordt gefinancierd door 92.000 donateurs.

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op