2016-03-09

ROOKVERBOD STRAND WALES

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
Roken verbieden?
Roken verbieden? @Fotocreateur Roel van Steinvoorn


Het roken op het strand Little Haven in het graafschap Pembrokeshire is niet langer toegestaan. De gemeente hoopt op deze manier kinderen te kunnen weerhouden van het starten met roken.
The Guardian schrijft dat dit het eerste strand is in het Verenigd Koninkrijk dat een dergelijk verbod invoert.


Mensen zullen geen boete krijgen op het moment dat ze toch een sigaret opsteken. De plaats hoopt wel door middel van borden die het rookverbod aangeven, mensen elkaar op het gedrag te laten aanspreken.

Het verbod gaat voor een jaar in om de effecten ervan te kunnen zien. "We nemen de gezondheid van mensen erg serieus. We willen zoveel mogelijk doen om onze kinderen van roken te weerhouden", stelt raadslid Huw George. "Een gezonde levensstijl promoten is ons doel."

"Twee derde van de mensen start met roken voor hun 18e levensjaar. We moeten mensen behoeden voor deze levensstijl."

Een jaar eerder ontstond er een discussie in de gemeenteraad van de Britse plaats Brighton voor eenzelfde verbod. Hiervoor was uiteindelijk te weinig steun. 

BRON: NU.nl

Is dit iets voor Nederland? Reageer hieronder via Facebook...

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op