2016-03-22

AKKOORD BOUW WINDPARKEN

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
1ste Kamer akkoord bouw windparken
1ste Kamer akkoord bouw windparken © ANP


De Eerste Kamer heeft dinsdag groen licht gegeven voor het plan waarmee minister Henk Kamp (Economische Zaken) snel windmolenparken op zee wil realiseren. De eerste twee grote parken komen voor de kust van Zeeland volgens het ANP.


Kamp wil vaart maken met de komst van grote windmolenparken voor de kust omdat anders de afspraken uit het energieakkoord niet worden gehaald. In dat energieakkoord spraken werkgevers, vakbeweging, natuur- en milieuorganisaties en de overheid onder meer af dat in 2020 14 procent van alle energie duurzaam moet worden opgewekt. De windparken voor de Zeeuwse kust kunnen helpen dat doel te halen, aldus Kamp.

Netbeheerder TenneT moet ervoor zorgen dat de stroom die de windmolens op zee opwekken, zo goedkoop mogelijk aan land komt. Kamp becijferde eerder dat het aanwijzen van TenneT als netbeheerder op zee enkele miljarden euro’s scheelt, onder meer omdat de bedrijven nu niet zelf de elektriciteitskabels hoeven aan te leggen, schrijft NU.nl op haar website.

KIJK HIER EVEN VOOR DE
SPECIALE AANBIEDING VAN DEZE WEEK

Het kabinet wees eerder drie gebieden aan voor de kust van Zeeland, Noord- en Zuid-Holland waar de komende jaren vijf grote windparken kunnen worden ontwikkeld. De in totaal 3.500 megawatt aan windenergie die dit oplevert, is voldoende om 5 miljoen huishoudens van stroom te voorzien.


Ook onze fotocreateur Hans Vink uit Noordwijk heeft zich laten inspireren...

Blokkade 
Eind december blokkeerde de Eerste Kamer nog een eerdere poging van Kamp om TenneT netbeheerder op zee te maken. Een kleine meerderheid in de Senaat stemde toen tegen in een poging de eerder overeengekomen splitsing van de energiebedrijven Delta en Eneco ongedaan te maken.

Foto: RTLZ

Die in 2008 afgesproken splitsing was onderdeel van een verzamelwet voor distributie van gas en elektriciteit. Het nieuwe voorstel van Kamp gaat alleen over windenergie. Alleen de PVV stemde nu tegen.

 

Heb jij nieuws, een verhaal over jezelf, evenement of organisatie? Kun jij een verhaal tekenen, of verbeelden met fotografie of kunst? Deel het dan met ons.
We zijn graag een platform op internet wat talent deelt en de waardering krijgt die het zo verdient. Kijk maar eens bij de gasten die voor 'De Zee Kust' schrijven.

Laat je inspireren door het gebruik van letters en woorden, beelden en figuren. Aan 'De Zee Kust', dat dan wel...

Wil je meer informatie, stuur dan een e-mail of stel je vraag via Facebook hieronder. Heb je een reactie over de plannen van de overheid? Reageren mag, maar hou het netjes en respectvol. 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op