STRANDWANDELING? LANGER SLAPEN!

  • E-mailadres
(0 stemmen)
Strandwandeling? Langer slapen!
Strandwandeling? Langer slapen! © DZK


Een wandeling over het strand zorgt voor een 47 minuten langere slaap in de nacht erop. Een stuk meer dan wanneer die wandeling landinwaarts plaatsvindt. 
Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Surrey, zo schrijft The Guardian... 


Er deden honderd mensen van tussen de 21 en 82 jaar oud mee aan het onderzoek. De ene helft maakte een wandeling op het land, bijvoorbeeld op de hei of in het park. De andere helft liep een even lange route over het strand. 

Beide groepen voelden zich na afloop gelukkiger en kalmer. Maar in de slaapduur van beide groepen was er een duidelijk verschil te zien: de strandwandelaars sliepen 47 minuten langer dan normaal, tegen 12 minuten voor zij die landinwaarts bleven. 

De leider van het onderzoek noemt verschillende mogelijke verklaringen voor deze uitkomst. Zo kregen de strandwandelaars door de kustomgeving mogelijk sterker het gevoel dat ze weg van het dagelijkse leven waren, waardoor ze meer konden ontspannen.

Strandwandeling helpt om langer te slapen

Bovendien wekte het rustgevende uitzicht op de zee innerlijke reflectie bij hen op. De wandelaars dachten relatief vaak aan hun familie en hun jeugd. Landinwaarts is over het algemeen meer afleiding. 

Er wordt gezegd dat zelfs door het volgen van De Zee Kust op Twitter of Facebook, je beter slaapt ;)

BRON: Website The Guardian 

En over slapen gesproken... Stel dat je het zou kunnen combineren... Slapen in één van de slaaphuisjes van Landal's Ooghduyne Beachresort in Julianadorp... Hier de info en boekingsmogelijkheid!

Al 2377 keer gelezen/bekeken

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op