ZEEWATERTEMPERATUUR

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
Zeewatertemperatuur
Zeewatertemperatuur @ DZK


Het zwemwater in Nederland is komend weekend nog erg koud. Als mensen gaan zwemmen, kan dat zorgen voor onderkoeling en kramp.
Daarvoor waarschuwt Reddingsbrigade Nederland woensdag in aanloop naar komend weekeinde, wanneer de temperatuur oploopt tot vermoedelijk 24 graden.

De Reddingsbrigade weet uit voorgaande jaren dat het eerste warme weekeinde in sommige gevallen tot problemen kan leiden. De organisatie adviseert watersporters beschermende wetsuits te dragen en niet te lang in het water te blijven.

Mensen die het water in gaan, kunnen volgens de Reddingsbrigade het beste niet met hun hoofd onder water gaan, omdat je via je hoofd het snelst lichaamswarmte verliest.

De Reddingsbrigade is komend weekeinde nog niet op alle gebruikelijke plaatsen actief om toezicht te houden.

Actuele informatie over de temperatuur van het zeewater. 
De zeewatertemperatuur wordt gemeten aan de hand van infraroodbeelden van weersatellieten. Voorwaarde voor het meten is een wolkeloze hemel. Aangezien het in de buurt Nederland niet altijd onbewolkt is, worden er 28 metingen per week verricht. Op die manier wordt de kans groter om de lokale zeewatertemperatuur te bepalen. De zeewatertemperaturen van de Noordzee worden daarom één keer per week geüpdatet. 
Zeewatertemperatuur

Op bovenstaand kaartje wordt de actuele zeewatertemperatuur getoond. 

(Bron: KNMI)

 

De verzamelpagina van De Zee Kust op Facebook 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

Meer in deze categorie: « SCHUIM KUSTPACT »

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op