KUSTPACT

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
KustPact
KustPact © DZK

Direct na de zomer hoopt minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) met natuurorganisaties en andere belanghebbenden een nationaal kustpact te presenteren. Daarin moet worden afgesproken wat wel en niet mogelijk is in het kustgebied. Dat schrijft ze woensdag aan de Kamer.

Weerstand
Begin dit jaar moest de bewindsvrouw een plan intrekken om meer bebouwing langs de kust mogelijk te maken. Dat stuitte op felle weerstand en leidde tot grote onrust. In de Kamer wilde ook coalitiepartner PvdA er niets van weten. Een petitie tegen het plan haalde binnen de kortste keren 100.000 handtekeningen op. Daarop erkende Schultz dat er weinig steun voor haar plan was. Ze beloofde de Kamer met belangenorganisaties te gaan praten in de hoop tot een breed gedragen nationaal kustpact te komen. 

De Kust 
De kust kenmerkt zich door een grote diversiteit aan waarden, functies en belangen. De verschillende maatschappelijke en bestuurlijke partijen hebben een eigen verantwoordelijkheid voor bescherming en ontwikkeling van de kust, schrijft de minister. Het is belangrijk dat partijen deze verantwoordelijkheid ook pakken. Draagvlak en zorgvuldigheid zijn belangrijke uitgangspunten bij de totstandkoming van het Kustpact. In goed overleg met de betrokken maatschappelijke en bestuurlijke organisaties is besloten om de ondertekening over de zomer heen te tillen zodat aan deze uitgangspunten kan worden voldaan.

Bron: ANP - Ministerie I&M

Wat vind jij ervan? Je mening mag hieronder via FB...

[ADVERTENTIE]

Al 3052 keer gelezen/bekeken

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op