WESTLAND... HOE MOOI

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
De Zee Kust Westland
De Zee Kust Westland © DZK


We gaan vandaag naar De Zee Kust Westland... Een korte samenvatting... 
De redactie van De Zee Kust komt op bezoek bij de twee ambassadeurs die de Facebookpagina onderhouden en deze voorzien van hun prachtige fotografie. Dit zijn Danny Taheij en Abdelhamid Attaghzaoui, beiden wonend in 's Gravenzande. Allebei actief met natuurfotografie, een prachtige hobby. En dan vooral de natuur in, in en rondom de duinen.
Zij laten iedere dag zien waarom Westland voor de volgers van De Zee Kust interessant is om te bezoeken. En dan niet alleen in de zomer. Nee, De Zee Kust is het hele jaar actief en te bezoeken. 


Westland is goed bezig zich te profileren als een echt meetellende kustregio. Met kustplaatsen als Monster, Ter Heijde en 's Gravenzande heeft de gemeente prachtige troeven in handen. Want het is een spel. Een spel om de toerist te lokken naar de mooie plekjes die de gemeente te bieden heeft.
Ondernemers hebben zich verenigd om met een marketingcampagne Westland te promoten.
Westland staat vooral bekend om de glastuinbouw. Met grote oppervlakten aan glas van de kassen snijbloemen, potplanten en groente, markeren dit gebied. De regio wordt dan ook 'De glazen stad' genoemd. Een prachtig visitekaartje, al jaren.
De natuur in deze prachtige regio is een beetje ondergesneeuwd op dit visitekaartje. Want Westland heeft hier veel in geïnvesteerd en aanpassingen gedaan in de infrastructuur. 


We gaan fietsend van 's Gravenzande naar Kijkduin. Over prachtige ruime fietspaden hoog op het duin. Met een prachtig uitzicht over zee en over het binnenland. Een prachtig breed strand met op de achtergrond de Zandmotor. Aan de andere kant van het voorduin de bossen en duinen van het Solleveld, een schitterend (maar besloten) natuurgebied van Dunea, de drinkwaterleverancier voor een groot deel van Zuid-Holland. 

Kijkduin is ook een volgend bezoek waard. Zowel het strand alsook het dorp is gezellig en is er veel roering. De luxe strandhuisjes en horeca, daar moet over geschreven worden. Hier kom ik later terug, want 'hoort' bij De Zee Kust Kijkduin. 

We fietsen binnendoor weer terug in de richting Monster, Ter Heijde en 's Gravenzande via 'De Banken'. Een prachtig stukje aangelegde natuur, met prachtige bermen, vol zoemende insecten, vlinders op heerlijk ruikende bloeiende flora. En in de waterpartijen een groot aantal vogels, grazende lepelaars, fluitende leeuweriken en diverse biddende roofvogels. Ik begrijp Abdel en Danny. Voor natuurliefhebbers is hier alles aanwezig. Voor waarneming en fotografie. We hebben ook gekozen voor het beste vervoermiddel, de fiets. En hebben ondanks dreigende luchten een prachtige fietstocht. 


En door naar Hoek van Holland, want ik wil nog graag een wandeling maken over de Noordpier en kijken naar de grote zeeschepen en over het water turen richting de Maasvlakte.

Je hebt hier prachtige plekken om te overnachten, vakantieparken, campings, hotels, B&B's en strandhuisjes voor kortere en langere periodes. Supergezellige strandpaviljoens en restaurants om te chillen en te lunchen of dineren. Daar schrijven we ook over, ook dat is De Zee Kust. 


Tot zover in vogelvlucht de fietstocht langs De Zee Kust Westland. 
Wordt vervolgd...

Alle details hoor en vind je via Twitter en op de Facebookpagina's van De Zee Kust Westland, Kijkduin en Hoek van Holland. En wil je meedoen? Leuk... We wachten op je reactie of je foto of verhaal rechtstreeks op FB!

 

Wil je reageren? Dat mag via Facebook hieronder

Zelf eens naar De Zee Kust Westland?
Logeer dan bijvoorbeeld in het Fletcher Hotel-Restaurant Elzenduin
Klik hier voor de aanbieding

 

 

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Roel van Steinvoorn

 

Roel van Steinvoorn is de initiatiefnemer van 'De Zee Kust' en doet voor deze community alle internetactiviteiten.
Behalve een groot liefhebber van de zeekust, heeft hij zijn eigen mediabedrijf GLOCALmedia. Hierin geeft hij strategisch advies over internet en socialmedia en verzorgt trainingen. Doet ook @DiGiKERK en @SteinvoornSpecialist in Customer Experience, je product is niet belangrijk. Je klant wel...
Een gepassioneerd fotograaf, natuurliefhebber, creatief regelaar. Hobby's? 

Meer in deze categorie: « VLAGGETJESDAG HET ZWIN »

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op