HET ZWIN

(0 stemmen)
Het Zwin
Het Zwin © DZK

Op het grondgebied van het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen en het Belgische West-Vlaanderen ligt aan de kust een prachtig natuurgebied, het Zwin. 

GOEDKOOP HOTELARRANGEMENT AAN DE BELGISCHE KUST?

Bekijk ook de foto's in de afbeelding galerij

Het Zwin is een oude zeearm van de Noordzee en is het oudste natuurgebied van België. Al vanaf 1939 wordt hier gezorgd en gewaakt over de flora en fauna. De natuur staat tegenwoordig onder toezicht van de overheid. 

Het gebied wordt de internationale luchthaven voor vogels genoemd. 


Door de West-Vlaamse gemeente Knokke-Heist is op 10 juni een nieuw paviljoen in gebruik genomen voor bezoekers. Het gebied wordt door veel toeristen bezocht en kan nu een volledig verzorgd dagje uit worden voor wandelaars, maar ook groepen zoals scholen en personeelsuitjes van bedrijven zijn van harte welkom. Een dag met professionele gidsen die veel informatie kunnen geven en vragen beantwoorden. Er op uit aan De Zee Kust. 

De Zee Kust ging op een kijkje nemen tijdens het jaarlijks ringen van ooievaarsjongen...
Dit jaar werden een 18-tal bezette ooievaarsnesten geteld. In enkele nesten zijn de jongen duidelijk te zien en kon vastgesteld worden dat ze oud genoeg zijn om te ringen.
De meeste nesten bevinden zich op paalnesten, maar sommige nesten zijn grote takkenplatforms in de toppen van de zeedennen, wat het moeilijk maakt de jongen te zien of te bereiken. Om de jongen te ringen werd er gewerkt met een hoogtewerker en een boomchirurg/-klimmer. De jongen werden even uit het nest gehaald worden om ze te controleren en van een officiële ring te voorzien. 


Elk jaar probeert het Zwin Natuur Park zoveel mogelijk jongen van een pootring te voorzien. Op de ring staat een uniek nummer dat met behulp van een verrekijker kan worden gelezen. Zo kunnen de Zwin-ooievaars op hun trektocht door vogelliefhebbers worden opgemerkt en herkend. 

Het ringwerk maakt deel uit van het wetenschappelijk onderzoek op de vogeltrek van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen en levert ook gegevens op voor het educatief-wetenschappelijk project 'ooievaars zonder grenzen', een samenwerkingsproject tussen dierenpark Planckendael, het Zwin Natuur Park, Natuurpunt en de Vlaamse Overheid. 

Het park heeft een prachtige nieuwe website en natuurlijk worden de verhalen gedeeld in de sociale media zoals op Twitter en Facebook. Het park is in de maanden juli en augustus iedere dag geopend van 10-18.00 uur.

Binnenkort meer over het Zwin op De Zee Kust Cadzand... 


Wil je meer weten over Cadzand, waar het Zwin regelmatig wordt genoemd? Like dan de Facebookpagina De Zee Kust Cadzand. Op deze pagina ook een fotoserie van het ringen van de ooievaarsjongen gemaakt door Ambassadeur van De Zee Kust, Patrick Braat.

Wil je reageren, dat mag... Hieronder op Facebook 

 

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op