CLUBSANDWICH MAKREEL

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
Clubsandwich makreel
Clubsandwich makreel Oesters & Uien


Na een wrakvisuitje op de Noordzee zaten er maar liefst 14 makrelen in de koelbox. 's Avonds om tien uur stonden wij deze in de keuken schoon te maken om vervolgens in te vriezen. Een gedeelte gaat warm worden gerookt in de houtoven.

Wrakvissen met Oesters & Uien

Warm gerookte makreel is nog lekkerder dan koud gerookte want het visvlees blijft dan mals en sappig. Daarentegen kan je deze makreel niet zo lang bewaren als de koud gerookte. Dat wordt snel opeten dus, en met deze clubsandwich is dat zeker geen straf. 

Vers gevangen makreel door Oesters & Uien

Ik eet graag gerookte makreel op brood, samen met een goede kwaliteit mayonaise. Deze clubsandwich is een verwen-variant daarvan. Ik heb stevig meergranenbrood gebruikt. Indien je liever wit brood neemt, dan is het raadzaam om het brood even te roosteren anders wordt het wel lastig eten. Een clubsandwich is op dat gebied toch al een puzzel want hoe ga je te werk? Snij je eerst een hoek af en probeer je alle lagen in 1 keer binnen te happen of ontleed je de sandwich en prik je een stukje brood en wat beleg op de vork. Hoe je het ook doet, alles op deze clubsandwich smaakt goed met elkaar. 

Clubsandwich gerookte makreel door Oesters & Uien

Clubsandwich gerookte makreel en avocado

4pp

1 warm of koud gerookte makreel
1 avocado
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel yoghurt*
4 blaadjes sla
bakje kerstomaatjes (kleurenmix)
1 komkommer
verse bieslook
zout, peper
12 sneetjes meergranenbrood

Meng de mayonaise met de yoghurt, eventueel met een beetje citroensap. Beleg een sneetje brood met sla en stukjes gerookte makreel. Leg hier nog wat schijfje kerstomaat op en besprenkel met de yoghurtmayonaise. Kruid met zout en peper en wat verse bieslooksnippers. Leg hier de tweede snee brood op en beleg deze met schijfjes avocado. Snij met een dunschiller smalle repen -in de lengte- van de komkommer en leg deze op de avocado. Beleg met nog een paar schijfjes kerstomaat en besprenkel weer met wat yoghurtmayonaise en kruid met zout, peper en verse bieslooksnippers. Leg hier de derde snee brood op. Snij overdwars doormidden en duw in elke helft een prikker door de lagen heen. Eet smakelijk! 

Gerookte makreel van Oesters & Uien

 

Christien van het blog Oesters & Uien heeft een eigen website en activiteiten in de sociale media op Twitter en zoals Facebook hieronder... 
volg en 'vind ik leuk'! 

Oesters en Uien, lekker eten uit de zee en van het land...

 

Reageer mag, delen vinden we een groot compliment...

[ADVERTENTIE]

Al 3531 keer gelezen/bekeken

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op