STRAND5DAAGSE

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
Strand5daagse Etappe Rockanje
Strand5daagse Etappe Rockanje © DZK Ouddorp


Ik was vrijdagochtend in de gelegenheid om te gaan kijken bij het ontwaken van de 350 deelnemers, 's morgens om zeven uur lopend tussen de tentjes, net wakker en dan al geïnterviewd en gefotografeerd worden door iemand van De Zee Kust. 
Iedereen die ik tegenkom is vrolijk en opgewekt ondanks de feestavond.

Tentenkamp op vv Stellendam

Ook de dag ervoor was super. Donderdag 7 juli werd de 4e etappe van de Strand5daagse gelopen over de duinen en strand van De Zee Kust Ouddorp. En ook de langste... Maar liefst 31 kilometer. Een prachtige afwisselende loop door prachtige natuur. Van iedereen hoorde ik steeds een terugkerend woord: Genieten. 
Dan mag je als De Zee Kust Ouddorp, Goeree Overflakkee en organisatie best trots en tevreden zijn. En met hen vooral alle deelnemers, de volhouders en natuurlijk alle vrijwilligers. 
De start was aan de overkant aan De Zee Kust Renesse en die, via de 8 kilometer lange Brouwersdam, strand en duinen van Goeree-Overflakkee, eindigde op het terrein van de Voetbalvereniging Stellendam. Daar werden de tenten opgezet, gezamenlijk gegeten, voeten verzorgd, feest gevierd en de nacht doorgebracht. Het werd mij niet goed duidelijk in welke volgorde. ;) 

Gezellige toestand op de vroege morgen van de laatste etappe

De organisatie is bijzonder tevreden over de zestiende editie van deze 5-daagse. 'We hebben prachtig wandelweer gehad. Niet te warm niet te koud. Regen hebben we bijna niet gehad. Vannacht wel flink, maar dat deerde onze deelnemers niet. We hebben een grote, maar gezellige groep lopers. Niet alleen Nederlanders, ook Belgen en Duitsers, zelfs een vijftal uit Italië.

Italiaanse groep lopers tijdens de Strandvijfdaagse
Uitvallers zijn er geweest, maar die zijn op twee handen te tellen. Natuurlijk zijn er een aantal deelnemers behandeld door onze EHBO, dat heb je altijd tijdens een wandelevenement als dit. Het zijn niet altijd geoefende en getrainde lopers die participeren, en zelfs zij hebben wel eens last van een blaar of spierpijn. 

Monter op weg tijdens de Strand5daagse

Wat we terugkrijgen van de deelnemers is dat ze genieten van de natuur en omgeving. De 5-daagse lopen is een zeer afwisselend parcours geweest van Vlissingen naar Rockanje. Behalve strand ook duinen, binnen en buitenpaden. En natuurlijk via Neeltje Jans, de Oosterscheldekering en vandaag de Haringvlietdam richting Rockanje. De laatste en kortste etappe. 

De ochtend begint pas echt tijdens de gezamenlijke meeting op het voetbalterrein. Alle deelnemers op de tribune en de vrijwilligers (er zijn er veel meer, maar zijn nog aan het werk) bedanken elkaar en sluiten af met een zeer humorvolle ochtendgymnastiek 'paardenrace'. Na een stevig ontbijt begonnen de lopers aan de laatste etappe. Bekijk hieronder maar eens het filmpje van die ochtend...

Via de Haringvlietdam naar het strand van De Zee Kust Rockanje, en bij strandpaviljoen Badlust eindigt de wandeltocht en de vijfdaagse... Iedereen is binnen, dan begint het te regenen. Who cares...

De etappe eindigt bij Strandpaviljoen Badlust Rockanje

Er werd nog even geproost op de goede afloop en ieder ging weer zijns weegs. Op naar de volgende, want als je eenmaal loopt... De Vierdaagse Nijmegen, de Strand6daagse en nog veel meer dagtochten zoals bijvoorbeeld de Halve van Den Helder en de Langestrange in Zeeuws-Vlaanderen. We doen er allemaal verslag van aan De Zee Kust...

Het logo van de strandvijfdaagse

Ook de editie 2017 van de Strand5daagse is al gepland. Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juli. Meer info binnenkort op de website.
De Strand5daagse is ook te volgen in de sociale media via Twitter of Facebook (zie hieronder). 

Eindpunt De Zee Kust Rockanje
Ik heb het met eigen ogen gezien. Een prachtige wandel 5-daagse langs De Zee Kust, een schitterende groep mensen die met veel plezier hebben gelopen en genoten van dit mooie stuk Nederland. Als De Zee Kust bijvoorbeeld een uitnodiging voor de promotie krijgt gaan we zeker meedoen volgend jaar. 

Mogen wij een keertje een beeldend verhaal vertellen over jouw evenement, organisatie of bedrijf? Neem voor info en mogelijkheden contact op met de redactie
Het delen van een tweet, FB bericht of artikel van de website in de sociale media, vinden we een groot compliment.

[SPONSOR DE ZEE KUST]

DE ZEE KUST TIP - SPECIALE HOTELARRANGEMENTEN IN DEZE REGIO 

ROCKANJE - OUDDORP - RENESSE - BURGH HAAMSTEDE - WESTKAPELLE - VLISSINGEN

Om nog eens rustig van De Zee Kust te genieten

 

Wil je reageren op dit bericht? Dat mag hieronder...

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op