ZEEKRAAL MET GROENE ASPERGES

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
Zeekraal met groene asperges
Zeekraal met groene asperges Oesters & Uien


Op weg naar de supermarkt passeerde ik een bord waarop zeekraal werd aangeboden tegen een aantrekkelijke prijs. Dat van de aantrekkelijke prijs stond er niet letterlijk maar dat maakten mijn hersenen er onmiddellijk van toen ik het bedrag zag. Dus trapte ik na een korte blik in de achteruitkijkspiegel op de rem om vervolgens het erf op te draaien.

De zomer is de beste tijd voor het kopen van zeekraal. Dan is de zeekraal frisgroen, sappig en niet houtig. Het is naar mijn mening de lekkerste groente die er bestaat. 

Zeekraal met groene asperges Oesters & Uien

Natuurlijk is zeekraal erg smakelijk bij vis maar het wordt ook vaak gecombineerd met lamsvlees. Ik heb er dit keer een voorgerechtje mee gemaakt. Het kan een ideale start zijn van een vismenu maar ook van een vegetarisch menu. Daarnaast kan het eitje natuurlijk ook worden vervangen door een moot vis naar keuze, en met wat aardappeltjes er bij is het dan een hoofdgerecht. Ik ga in ieder geval nog even de komende weken genieten van het zeekraal-seizoen.

Zeekraal Oesters & Uien

 

Zeekraal met groene asperges, gepocheerd ei en oude kaas

 

250 gram zeekraal
100 gram groene aspergetips
4 eieren
oude (geiten)kaas / Parmezaanse kaas
vers gemalen peper

Breng twee pannetjes water aan de kook, eentje voor de eieren en eentje voor de zeekraal en asperges.
Om meerdere eieren tegelijkertijd te pocheren gebruik ik de methode met plastic zakjes: Vet vier boterhamzakjes aan de binnenkant in met een beetje olijfolie. Breek een eitje in een kopje en laat het ei voorzichtig in het boterhamzakje vloeien. Leg een knoopje op een centimeter boven het ei in het boterhamzakje. Herhaal dat met de andere drie eieren. Laat ze dan in het kokende water zakken. Kook 4 minuten indien het een klein ei is, 4 1/2 bij medium ei en 5 minuten bij een groot ei. Knip na de kooktijd de zakjes net onder het knoop door.
Doe de aspergepuntjes in het water en laat een minuut koken, doe er dan de zeekraal bij en laat het geheel nog twee minuten koken. Doe dan de groente in een vergiet en schud het water er een beetje af. Verdeel over vier borden. Haal de gepocheerde eitjes uit de zakjes en leg op elk bord een eitje, verdeel snippers oude kaas over de salade en maak op smaak met vers gemalen peper. Zout zal niet nodig zijn vanwege de zilte smaak van de zeekraal.

 

Gepocheerd eitje van Oesters & Uien

 

Christien van het blog Oesters & Uien heeft een eigen website en activiteiten in de sociale media op Twitter en zoals Facebook hieronder... 
volg en 'vind ik leuk'! 

Oesters en Uien, lekker eten uit de zee en van het land...

 

Reageer mag, delen vinden we een groot compliment...

[ADVERTENTIE]

 

Al 3945 keer gelezen/bekeken

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op