KRABPOTEN MET DRAGONMAYO

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
Krabbenpoten, dragonmayo en lamsoor
Krabbenpoten, dragonmayo en lamsoor Oesters & Uien


Het was al weer een tijdje geleden dat ik Noordzee krab(ben)poten had klaar gemaakt dus vroeg ik in de viswinkel in Yerseke nog even naar de kooktijd. Ik kreeg gelijk de favoriete bereidingswijze en de instructie flink veel peper te gebruiken. Wij kozen middelgrote krabbenpoten uit.

Het is belangrijk voor de gaartijd om krabbenpoten van gelijke maat te nemen: kleine kook je 4 minuten en de grote 6 minuten. De grote poten zien er verleidelijk uit maar hebben naar mijn idee toch iets minder smaak dan de middelste maat.

Krabpoten met Dragonmayo Oesters & Uien

Als ze gaar zijn, begint het grote smullen. Eerst kraak je ze op strategische plaatsen met een krabtang of (niet te hard) met een hamer. Daarna ga je aan tafel met de kreeftvork lekker peuteren en peuzelen van de krab. Het zoete krabvlees is heerlijk met een likje dragonmayonaise en daarnaast af en toe een hap geroerbakte lamsoor.

Ik krijg altijd vakantiegevoel van het eten van krab... Je eet het niet dagelijks en snel eten lukt niet dus neem je er de tijd voor. Zet je nog wat brood en kruidenboter op tafel en neem je drie poten per persoon dan is dit een volledige maaltijd:

Krabpoten Oesters & Uien

 

Krabbenpoten met dragonmayonaise en lamsoor

 

Voor 2 personen:
ca. 750 gram Noordzee krabbenpoten (medium grootte), ongekookt*
1 1/2 liter visbouillon met scheut witte wijn
40 druppels tabasco
1/2 ui, gesnipperd
goede handvol lamsoor
1/2 (rode) ui
zwarte peper
4 el mayonaise
1 theelepel dragon-azijn

Optioneel: (stok)brood en roomboter met verse peterselie, zout en zwarte peper
Breng anderhalve liter visbouillon aan de kook en voeg hier een scheut witte wijn, gesnipperde halve ui en tabasco aan toe. Laat dit een kwartiertje koken, zet het vuur laag tot het net tegen de kook aan zit en voeg dan de krabbenpoten toe. Laat deze vijf minuten zachtjes meekoken. Maak de dragonmayonaise door een theelepel dragonazijn aan de mayonaise toe te voegen. Je kan ook verse dragon aan de mayonaise toevoegen en wat witte wijnazijn om het ietsje zuurder te maken.
Roerbak in een koekenpan eerst een gesnipperde halve (rode) ui in wat olie of boter en voeg hier de lamsoor aan toe. Bak de lamsoor enkele minuten onder voortdurend omscheppen en maak op smaak met vers gemalen peper. Leg op elk bord wat lamsoor en enkele krabbenpoten. Serveer met de dragonmayonaise.
Optioneel is nog stokbrood met kruidenboter: laat roomboter in de magnetron op ontdooistand in 10 seconden iets zachter worden. Roer hier fijn gesneden peterselie, zout en zwarte peper door.


*neem een kilo voor een hoofdmaaltijd.

Krabpoten met Dragonmayonaise van Oesters & Uien

 

Christien van het blog Oesters & Uien heeft een eigen website en activiteiten in de sociale media op Twitter en zoals Facebook hieronder... 
volg en 'vind ik leuk'! 

Oesters en Uien, lekker eten uit de zee en van het land...

 

Reageer mag, delen vinden we een groot compliment...

[ADVERTENTIE]

 

Al 3215 keer gelezen/bekeken

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op