ICOON AFSLUITDIJK

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
Het Monument
Het Monument © DZK


De Afsluitdijk gaat in de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend dicht. De dijk die Noord-Holland en Friesland verbindt is vanaf 1.00 uur gesloten voor een hardloopwedstrijd, die middenin de nacht van start gaat. Ook het scheepvaartverkeer wordt stilgelegd tussen 01.00 en 04.00.

Ingenieur Lely in tegenlicht
Circa 7.500 mensen verschijnen aan de start van de wegwedstrijd, die eenmalig wordt gehouden. Deelnemers kunnen kiezen of ze de hele 32,8 kilometer van de dijk tussen Den Oever en Zurich af willen lopen, of de helft vanaf Breezanddijk. Ook een kwart Afsluitdijk, 8,2 kilometer vanaf Kornwerderzand, is mogelijk. Alle afstanden finishen in Zurich. 

DIT VIND JE WAARSCHIJNLIJK OOK LEUK OM TE LEZEN:

AFSLUITDIJK OPEN
ICOON AFSLUITDIJK (2)

"Het is een recht stuk weg. Je kunt dat saai noemen, maar het is een uniek moment om over de snelweg te kunnen lopen in alle rust van de dijk en de omgeving", zegt Marloes van Gangelen van de organisatie. 
Het startschot voor de eerste groep die de 'Hele Afsluitdijk' loopt, klinkt om 4.00 uur. Een half uur later vertrekt de eerste startgroep voor de halve afstand. 

Het Monument in tegenlicht

Finish
De laatste finishers worden aan het eind van de ochtend ingehaald in Zurich. "Dan moeten we snel zorgen dat de dijk schoon is, want om 12.00 uur gaat die weer open voor het verkeer."

In de betrokken regio's is campagne gevoerd om automobilisten voor te bereiden op de afsluiting van de dijk. Van Gangelen: "Ze moeten wel een eindje omrijden, via Flevoland, maar het staat goed gemeld op de matrixborden en in regionale media", aldus Van Gangelen.

De wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van Icoon Afsluitdijk, een kunstproject dat de cultuurhistorische waarden van de dijk moet benadrukken en eveneens dit weekend plaatsvindt. (De redactie van De Zee Kust heeft een update)

Bron: ANP

 

De verzamelpagina van alle Facebookactiviteiten vind je hieronder...

Het delen en retweeten vinden we een groot compliment 

 

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op