ICOON AFSLUITDIJK (2)

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
Afsluitdijk by Night
Afsluitdijk by Night Screenshot Vimeo Icoon Afsluitdijk


De komende jaren wordt de Afsluitdijk versterkt om Nederland ook in de toekomst tegen de kracht van het water te beschermen. Rijk en regio hebben deze gelegenheid aangegrepen om ook andere initiatieven ruimte te geven. Er worden projecten ontwikkeld op het gebied van recreatie & toerisme, natuurontwikkeling en duurzame energie.

De Afsluitdijk bij dag© Studio Roosegaarde - screenshot Icoon Afsluitdijk - Vimeo

Wat is het...
Met een subtiele laag die licht en duisternis en verleden en toekomst met elkaar verbindt, versterkt Roosegaarde de schoonheid van de dijk en maakt hij nieuwe koppelingen tussen mens en landschap.

Waterlicht 
In het weekend van 2, 3 en 4 september toont ontwerper Daan Roosegaarde de eerste werken. Eén van de werken is "Waterlicht", het Noorderlicht van Nederland. Het toont de kracht en kwetsbaarheid van leven met water. Bezoekers kunnen op de Afsluitdijk zien hoe ver het water zou komen zonder menselijk ingrijpen.

Onthulling ontwerpen tijdens expositie 
Ook is tijdens de nachten van 2 en 3 september een tijdelijke expositie te zien van Roosegaarde met de overige ontwerpen, die in de loop van 2017 worden gerealiseerd.

Ingenieur Lely in tegenlicht@DZK

DIT VIND JE WAARSCHIJNLIJK OOK LEUK OM TE LEZEN:

ICOON AFSLUITDIJK (1)
AFSLUITDIJK OPEN

Wat is project Icoon Afsluitdijk? 
Aan ontwerper Daan Roosegaarde is gevraagd een bijdrage te leveren aan de iconische waarde van de dijk onder de naam 'Icoon Afsluitdijk'. Met een subtiele laag die licht en duisternis en verleden en toekomst met elkaar verbindt, versterkt Roosegaarde de schoonheid van de dijk en maakt hij nieuwe koppelingen tussen mens en landschap.

Het Monument in tegenlicht© DZK

Hoe gaat het eruit zien? 
Daan Roosegaarde en zijn team van ontwerpers, technici en ontwikkelaars nemen het publiek de komende anderhalf jaar mee in het ontwerp, bestaande uit tijdelijke en permanente projecten. De tijdelijke werken richten zich zowel op verleden, heden als de toekomst van de dijk. Het permanente werk gaat de schoonheid van de 32 kilometer lange Afsluitdijk versterken.

In het weekend van 2, 3 en 4 september worden de eerste werken getoond. Eén van de werken is "Waterlicht", het Noorderlicht van Nederland. Het toont de kracht en kwetsbaarheid van leven met water. Bezoekers kunnen op de Afsluitdijk zien hoe ver het water zou komen zonder menselijk ingrijpen. In een tijdelijke expositie worden ook de overige ontwerpen onthuld, die in de loop van 2017 worden gerealiseerd.

De Afsluitdijk bij nacht© Studio Roosegaarde - screenshot Icoon Afsluitdijk - Vimeo

Wat is het doel van het project? 
Rijkswaterstaat versterkt de Afsluitdijk de komende jaren om Nederland ook in de toekomst tegen de kracht van het water te beschermen. In 2018 start Rijkswaterstaat de uitvoering van dit project. Rijk en regio hebben deze gelegenheid aangegrepen om ook andere initiatieven de ruimte te geven. Op en rond de Afsluitdijk worden projecten ontwikkeld op het gebied van recreatie & toerisme, natuurontwikkeling en duurzame energie.

Aan ontwerper Daan Roosegaarde is gevraagd een bijdrage te leveren aan het versterken van de iconische waarde van de Afsluitdijk. De ontwerpen benadrukken de cultuurhistorische waarde van de Afsluitdijk en dragen bij aan de waarde er van als (internationaal) visitekaartje voor de Nederlandse waterbouw, innovatie en Dutch Design. 

Waarom wordt de icoonwaarde van de Afsluitdijk verstevigd? 
De internationale bekendheid van de Afsluitdijk versterkt het Nederlandse aanzien als kennisland op het gebied van waterbouwkunde. Dat aanzien draagt bij aan het binnenhalen van grote opdrachten op in het buitenland op het gebied van delta management.

Daarbij hebben Rijk en regio ambities om recreatie en toerisme te bevorderen. Onderzoek in 2014 heeft beschreven dat als de Afsluitdijk toeristisch recreatief aantrekkelijker wordt, de bezoekers aantallen kunnen groeien naar respectievelijk 290.000 personen bij het Monument en 120.000 bij Kornwernerzand. Dat is goed voor de werkgelegenheid in het gebied en versterkt de regionale economie.

Bestel je gratis toegangskaarten hier.. 

 

Bron en meer info: Ministerie RIVM, Rijkswaterstaat en de website De Afsluitdijk

 

De FACEBOOK pagina van De Nieuwe Afsluitdijk hieronder...
Wil je iets met ons delen, dat kan hieronder als Facebookreactie.

Het delen en retweeten vinden we een groot compliment 

 

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Redactie DZK

De redactie van 'De Zee Kust' bestaat uit verbeeldende verhalenvertellers. Fotografen, schrijvers en dichters. De verhalen die worden opgemaakt zijn geschreven met passie, een promotie van en voor 'De Zee Kust', van en voor bedrijven, personen en organisaties die dezelfde passie tonen en zich thuis voelen bij een promotieplatform als 'De Zee Kust'.

Voor info of persbericht info@dezeekust.com. De redactie is bereikbaar via Whatsapp of mobiel +31 (0) 629 322 822

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op