2013-09-27

Dichterbij de zeekust

(1 Stem)
Schriftje van Rik
Schriftje van Rik Fotografie Roel van Steinvoorn


Ik heb een ontmoeting met iemand die dichterbij staat dan ik ooit kon denken.

We hebben veel dingen gemeen, we zien er allebei goed uit, vijftigers uit het zelfde geboortejaar.
Zeer representatief voor de omgeving, allebei. We hebben van onze hobby’s ons werk gemaakt, zijn uit de sleur gestapt van verantwoording afleggen behalve aan onszelf en de mensen heel dichtbij.

We komen even heel dichtbij onszelf. 
We gingen handenschudden met dezelfde kracht en onze naam noemen, die toch verschillend bleek, ik bestelde een dubbele espresso met een glas water, hij ook.
Allebei een schriftje voor de tekening en notitie. Thuis hebben we er tientallen….
Gadgetliefhebbers, hij een MStablet, ik wil graag… We zijn allebei mobiel, we voelen ons toch altijd dichtbij, hij een Blackberry, ik gelukkig niet. Er moet verschil blijven.

Hij is een mensenmens met een hart dat je hoort kloppen. Kan de emotie en de ratio in balans brengen. Zet in op dichtbij, wil ook dichtbij, want dan begrijpt hij de mens.
Hij kan de mens het vertrouwen geven dichtbij te durven gaan.
Door die kwetsbaarheid durven mensen ook dichtbij te komen.
Door zijn dichterbij zijn kan hij mensen helpen dichterbij hun doel te komen, door ze te voelen, te begrijpen. Ze uittekenen, want hij is een tekenaar. Een tekenaar van woorden, een tekenaar van mensen. Hij gebruikt geen gum, maar tekent verder op de bestaande schetsen.
Hij ziet niet zoveel problemen. Wil ze ook niet zien. Want hij heeft de kracht om te denken in mogelijkheden. Maar bestaat niet.... Het is èn!

Deze mens wil dichtbij de zee kust blijven, voelen. Dichtbij zichzelf, dichtbij de mens. Is een gepassioneerd liefhebber1) en is regelmatig in de wolken, wil delen. Een gelovig mens, in zijn hart.

Ik ben ver van de zeekust, maar wat is hij dichtbij. Ik was dichtbij de zee kust.
Ik was bij de 'dichter bij de zee kust….'

Vrijdag 27 september had ik, Roel van Steinvoorn, mijn eerste ontmoeting met Rik Vera op het terras van de Oranjerie op landgoed De Schaffelaar in Barneveld, midden op de Veluwe....

Rik Vera is Partner and Senior Consultant at CPI : Strategy, Sales, Marketing, Branding, CRM, Socialmedia. Hij onderhoudt zijn eigen blog en tekent verhalen op ‘De Zee Kust’

1) dit pleonasme is geheel op zijn/haar plaats en de waarheid in deze zinsnede.

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6
Roel van Steinvoorn

 

Roel van Steinvoorn is de initiatiefnemer van 'De Zee Kust' en doet voor deze community alle internetactiviteiten.
Behalve een groot liefhebber van de zeekust, heeft hij zijn eigen mediabedrijf GLOCALmedia. Hierin geeft hij strategisch advies over internet en socialmedia en verzorgt trainingen. Doet ook @DiGiKERK en @SteinvoornSpecialist in Customer Experience, je product is niet belangrijk. Je klant wel...
Een gepassioneerd fotograaf, natuurliefhebber, creatief regelaar. Hobby's? 

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op