Historie Facebook

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(0 stemmen)
De Zee Kust
De Zee Kust Facebook


Het downloaden van je Facebook historie 
Ga jij door op Facebook? Of niet...? Facebook komt met nieuwe privacy settings en voorwaarden per 31 januari 2015 (een maand uitstel).

Het is misschien handig om een backup te maken van alles wat je tot nu toe op Facebook hebt geplaatst. 
Zeker voor mensen die willen stoppen op Facebook en nog eens na willen genieten van wat ze ooit op Facebook hebben gedeeld en leuk hebben gevonden... 

Ik wil jullie graag stap voor stap meenemen om een backup te maken van alles wat je hebt gedeeld. 

Eerst plaats ik de foto die betrekking heeft op de handeling en daarna de handeling zelf. 

Je gaat naar het menu op Facebook en kiest hier in het dropdown-menu Instellingen. Je klikt hierop. 

Er zal een pagina openen waarbij onderaan er een optie staat: Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens (waarbij 'een kopie downloaden' een link is).Klik op Een kopie downloaden 
Hierna opent zich een nieuwe pagina waar we de gegevens van jouw Facebook account kunnen downloaden... 

Op deze pagina is Mijn archief starten de knop om de procedure van het downloaden te starten. Je klikt hierop...


Het zou kunnen dat er een pop-up opent waarbij je om de veiligheid te waarborgen wordt gevraagd je wachtwoord opnieuw in te voeren. Dit kan in de procedure meerdere keren voorkomen. Nadat je je wachtwoord hebt ingevuld en op 
Verzenden hebt geklikt, krijg je nog een pop-up 'Mijn download aanvragen' met een waarschuwing over veiligheidsmaatregelen en een excuus dat het best even kan duren... 

Klik op 'Beginnen met mijn archief'. Hierna volgt de pop-up 'Download aangevraagd' waarbij je om enig geduld wordt gevraagd, met de aankondiging dat je op je e-mailadres een bevestiging zal ontvangen.

Klik op OK... En nu wachten we tot het bestand met de alle info zal worden gedownload. Je krijgt een melding op je Facebook profiel en er wordt je een email gestuurd, wanneer al je gegevens klaar zijn voor de download. 
Afhankelijk van de drukte op de servers van Facebook en de internetsnelheid. Facebook bezorgde mijn bericht dat de download klaar was na ongeveer 5 minuten. 

We klikken in meldingen op het bericht, bij mij opeens in het engels, Your Facebook data is ready for download. en krijgen het volgende scherm, waarbij we onze gegevens kunnen gaan downloaden.

Klik op de melding...

Via de knop Archief downloaden halen we onze gegevens vanaf de Facebookserver naar onze computer, nadat we ons wachtwoord weer hebben ingegeven in de pop-up.

Klik op Verzenden. Het downloaden begint en wordt automatisch opgeslagen op je computer. In mijn geval gebruik ik Chrome als internetbrowser, dus in mijn map Downloads. Facebook heeft een .zip bestand gemaakt, 61,2 MB groot. Natuurlijk afhankelijk van je Facebook activiteiten.

 

Na het uitpakken (vragen hierover mogen gesteld worden) van het gecomprimeerde bestand wordt het als volgt weergegeven in de map waar je het bestand hebt uitgepakt: 

 
Klik op de index.htm file om je overzicht te bekijken. 

 

Je hebt nu de mogelijkheid om offline je activiteiten op Facebook te bekijken.

Heb je nu ook een vraag over Facebook of een ander social mediakanaal. Laat het weten via een e-mail of in de FB reactie hieronder, kijken we of er een antwoord is voor jouw vraag.

Was dit een handig overzicht en moeten we zoiets vaker doen?

 

Links:

De Zee Kust actief op Facebook
Info over de Ambassadeurs van 'De Zee Kust'

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op