Meisje

(5 stemmen)
Meisje met valies
Meisje met valies Fotocreateur Hans Vink


Ze is een meisje.
Ze komt nergens vandaan en gaat nergens heen.
Ze heeft een naam. Iemand fluistert haar naam en iemand luistert en het is goed zo.
De wind waait strak vanuit het Zuiden en brengt lavendel en tijm en warmte. De zee wiegt zichzelf in slaap en haar dromen zijn dunne wolken. 

Ze is een meisje.
Ze kijkt over Zee en ze droomt stille woorden.
Ze kijkt over zee en in haar hand houdt ze de valies met daarin de dromen die ze op een stapel heeft gelegd, waarna ze die netjes heeft opgevouwen. Heel precies en strak. En dan heeft ze die een na een in haar valies gelegd, tot die vol was.

De valies is licht, want dromen hebben geen gewicht. 

Dromen zijn lichter dan het zonlicht in de vroege ochtend in de duinen.
De zee ruist en fluistert haar naam die niemand kent en het Meisje klemt de hand om de valies.
Ze kijkt over de zee die slaapt op de wind uit het Zuiden die de duinen in Zee duwt, zachtjes, en ze klemt de valies tegen zich aan. De wind ruikt naar kalksteen en Provençaalse kruiden.
De wind is warm. De wind is mals. De wind fluistert in een oud Frans dialect vergeten verhalen over het Leven en de Levenden.
Het Meisje tuurt over zee en luistert. Ze staat op het strand en klemt dromen tegen zich en voelt de warme wind en de lage zon in de rug. En het fluisteren van woorden.
 

De foto's boven het verhaal en in de afbeelding galerij zijn van Hans Vink uit Noordwijk, onze eigen fotocreateur.

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op