Stilte

(1 Stem)


Handpalm. Een geluid. De branding. Het landen van de Zee. Tijd is mijn vriend.
Alles komt terug. Keert terug. Keert om. Gaat verder. Alles.
Iemand verschijnt op strand. Probeert en probeert en kan het niet vinden.
Niet in wandelen. Niet in praten. Verloren woorden. Geen verbeelding. Het niet vinden. Rollende stenen.

Ik kijk over de Zee. Iemand spreekt me toe. Vertelt me iets. Ik kan het niet vinden. Ik probeer en probeer. Ik reis de wereld rond, ik doe dit en dat. Doodlopende straat. Het komt niet. Ik zoek niet langer.

 

De nacht schildert alles weg in zwart. Alleen het bulderen blijft.
De zomerjurken. De duinen. De spelende kinderen.Mensen kijken weg. Alledaags.
Ik kijk in mezelf en het zwart daalt in me. Daarna word ik schaduw en verdwijn van donkerblauw in zwart. Als ik hard genoeg staar in de ondergaande zon. Kan ik het donker stoppen. De nacht verft alles zwart. Zwart als een maanloze nacht. Zwart als een maanloze Zee.

 

De Zee spreekt me aan. Ze ligt naast me. Ik heb haar bezworen. Haar ogen kijken me aan. Ze is van mij. Ik heb haar getemd. 

(lachende kinderen in de verte)

Doe rustig aan. Het stormt. Het is goed.

 

Het verhaal is voor jullie geschreven door Rik Vera. Dichter bij De Zee Kust. De foto's boven het verhaal en in de afbeelding galerij zijn uit eigen collectie en als print verkrijgbaar in de webshop

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op