Fork... (White version)

(1 Stem)
Fork..... (White version)
Fork..... (White version) Fotocreateur Hans Vink


Meisje wandelt naar me toe langsheen het strand en de duinen en ze laat geen sporen in het zand en de duinen wandelen,  zandkorrel per zandkorrel, in de wind met haar mee al eeuwenlang en het duingras is stug en ritselt fluisterend zacht haar woorden langsheen mijn huid en het voelt als de eerste zon na een lange grijze winter. 

'Dag', zegt ze en daarna vertelt ze over de zee en de hemel en de wolken en het strand en ik zit bij mijn hut in de duinen die wankel is en verweerd door weer en wind en ik luister en de stilte vult mijn lijf met vloeibaar denken. 

"Zand, zee, wolken en duinen, spel je met lepel en vork", zegt ze ruisend als de golven en ze kijkt omhoog waar de wolken drijven en haar voeten raken het zand en haar vingers omstrengelen de vork en daarmee raakt zij de hemel en haar woorden raken mij al begrijp ik ze niet, maar ik zie ze wel.
‎Ik zie de lepel en het vork en het gras en het zand en de duinen en in haar ogen zie ik oude beschavingen en trage rituelen en de intimiteit van mensen en ik wil haar huid voelen tegen de mijne, haar wang tegen de mijne haar adem als de zee langsheen mijn slapen en mijn adem daar waar haar schouder hals wordt en waar de fluwelen geur van lavendel mij aait en de wame wind die vanuit het Zuiden over de polder glijdt mij verwarmt als een traag deken van rust.
Ik lees de woorden een voor een met lepel en vork en de tijd staat bijna stil.

Een zandkorrel rolt om.
De slaap neemt me.

 

De foto's boven het verhaal en in de afbeelding galerij zijn uit de collectie van Hans Vink. Natuurlijk kun je Hans volgen op twitter. Bekijk hier meer foto's van Hans.

 

Wil je meer verhalen lezen van Rik Vera? Dat kan hier. Rik Vera zijn verbeeldende verhalen worden begeleid met foto's van gastfotografen. Heb jij ook een verhaal of gedicht of maak jij ook bijzondere foto's neem dan contact op! Of wordt Ambassadeur op Facebook!

Vind je het verhaal leuk en de foto's mooi, deel dan het verhaal in de diverse sociale media.

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op