VAN OVER LAND

(1 Stem)
Terschelling
Terschelling Fotocreateur 'De Zee Kust' Anno Smit

De kamer is vol vreemden en sommigen noemen me vriend.
Straks is het donker. Ik zoek ramen en een deur. Blijf bij me, zeg ik, straks, als het donker wordt.
Deze gezichten jagen me op. Dit babbelen maakt me ziek. Ik zoek je. Waar ben je?
Ze zeggen. Ik luister niet. Hoe gaat het met je? Vragen ze. Alles gaat goed. We praten te veel. Mijn ogen zoeken je. Ik wil je hand en dan weg stappen.
Buiten ruist de Zee en rust de zon even op de horizon.

Alles gaat goed dank u wel. Ik nip van de cava. Ik probeer fruit te proeven en kom niet verder dan zoet en bubbels en de roes dempt het geraas van stemmen. De kamer is te klein. Te veel mensen. Ik kan niet leven in een leefkamer. Te weinig lucht. 

Slecht nieuws. Grijze luchten. Regen en wind en storm. Wat doe ik hier?

Buiten is de zon een zachtroze bol die rust op de Zee en er dan achter schuift. Er onder de Zee een deken. Ze schuift onder het water. Ze is plat. Een laag rozig vilt. De wolken vangen haar laatste licht en proberen het vast te houden in roze en oranje en roze en rood. Ze zijn pluizig en licht. Ze bewegen niet.

Wacht nog even. Leg het moment vast. Ik kan niet langer wachten. Zou het niet beter zijn nog even te wachten.
Het moment verdwenen.
Met de zon. In Zee. Gezonken. Slapend. Morgen komt ze. Van over land.

 

De foto's boven het verhaal en in de afbeelding galerij hieronder zijn van Anno Smit van Terschelling. Anno is te volgen op Twitter en heeft een prachtige Facebookpagina waar hij zijn fotografie aan ons toont.

Wil je meer verhalen lezen van Rik Vera? Dat kan hier. Rik Vera zijn verbeeldende verhalen worden begeleid met foto's van gastfotografen. Heb jij ook een verhaal of gedicht of maak jij ook bijzondere foto's neem dan contact op! Of wordt Ambassadeur op Facebook!

Vind je het verhaal leuk en de foto's mooi, deel dan het verhaal in de diverse sociale media.

 

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op