MH 00

(0 stemmen)
MH 00
MH 00 Fotocreateur Hans Vink


Ik ben ver weg en kijk en ver weg ben ik. 
Ik zie mezelf. 
Ik staar mezelf aan en probeer me niet te raken. 
Uit de hemel dalen flikkerende sterren met een staart van dunne witte rook. Scherven.‎

Het is stil.
De vogels zwijgen en de zonnebloemen buigen naar de zon die hoog aan de hemel glijdt van Oost naar West de tijd met zich slepend. Steeds voorwaarts. Niet om te keren.

Achter een rond raam zie ik een gelaat. Het glas is mat. Het gelaat staart me aan. Ik wil schreeuwen maar vind geen adem en iemand sust mij en ik slaap verder.

Op het strand waar de tijd overgaat in eindeloosheid en de Zee haar golven breekt om het schuimend terug te nemen in haar buik van zilt ‎water, liggen koffers en valiezen. Gedeukt en besmeurd.
Niet aangespoeld. Alsof ze er altijd lagen.
Of nooit.
Alsof ze uit de hemel vielen, precies daar.
Ik ruik iets. Ik hoor iets. Ik voel iets. Ik probeer te stappen en kan me niet verroeren. Ik sta op het strand met de voeten in het zomerzand en kijk over Zee en zie de bagage over het strand gezaaid met de regelmaat van de regen.
Bij de branding staan twee mensen met de rug naar me toe.

Ik kom dichterbij, struikelend over de koffers en valiezen. Ze lijken leeg. Ik hou me met moeite overeind. Ik probeer de twee mensen te roepen. Ze stappen van me weg. Met het ebbende water, steeds verder, voorbij de tijd. Ze kijken niet om. Lopen strak. En weifelend. Aarzelend. Twijfelend. Onzeker. Onstuitbaar. In uniform. Uit de hemel regent schroot in een staccato van sterren en rookpluimen.
De tijd aarzelt even, stokt.
Hun adem is water.
De tijd is de Zee.
De Zee is de tijd.
Eb en vloed.

Ik ga op een koffer zitten. Uit Zee rijzen bruggen en flatgebouwen en bomen en bergen en over de snelwegen razen auto's en in de supermarkten winkelen mensen.

De bagage drijft op het strand en een dunne spiegel van water en licht schrijven stilte en de twee mensen, een man en een vrouw in donker uniform wandelen de Zee in. Zonder omkijken.
Mijn voeten worden nat en voelen koud. Ik ben marmer. Wit marmer.

Zonnebloemen draaien met de zon. De Zee is eeuwig.

 

Dichter bij 'De Zee Kust RIK VERA
Fotocreateur bij 'De Zee Kust' HANS VINK

De hele fotoshoot is hier te bekijken

Wil je reageren dan kan dat hieronder

 

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op