Weldaad

(1 Stem)
'De Zee Kust'
'De Zee Kust' Fotocreateur Danielle du Toin


Ik zit voor mijn hut en de zon nestelt zich als gloeiende houtskool in de duinen en schroeit mijn huid. Zweetdruppels zoeken hun weg langs de groeven in mijn stroeve huid die plooit en kraakt langs mijn ogen en mijn mond.
Ik zie het 's ochtends in de verweerde spiegel en daarom scheer ik me niet en kam ik mijn haar niet. Het doet er niet toe.

Het zweet stroomt langs mijn rug en mijn hemd kleeft als een kil reptiel tegen mijn huid en ik sta op en brand de voeten in het hete zand.
Ik kijk naar het Zuiden waar de lucht paarszwart kleurt en leegregent in dikke donkere gordijnen. Ik voel hoe de wind opsteekt en ik zie de lichtflitsen. Straks komt er onweer, zeg ik tegen Meisje als ze over de Zee naar me toe komt wandelen en zonder voetsporen het strand over steekt. Haar ogen hebben de kleur van de Zee deze ochtend net voor de zon opkwam.
Ze kijkt met me naar de naderende regen en we zitten roerloos naast elkaar als we de sluiers dichterbij zien komen en we de spetters zwaar water in het droge zand zien mokeren tot de druppels ons bereiken. De regen spoelt de hitte van onze huid en de druppels zijn vol en weldadig.
We gaan languit op onze rug liggen, hand in hand, de ogen gesloten en de regen spoelt ons schoon.
De druppels zijn scherp en machtig en drummen spattend op onze huid en op mijn hemd en broek en haar witte jurk.
Het regent tot het donker wordt.
Er is geen onweer.

We ademen.
En daarna gaan we slapen.

 

De foto boven het verhaal en in de afbeelding galerij zijn gemaakt door fotocreateur Danielle du Toin uit Brussel. Danielle heeft haar eigen FLICKR fotosite. Mercì Danielle!

Rik Vera is 'Dichter bij 'De Zee Kust'. Schrijf jij ook of ken je iemand die een passie heeft voor 'De Zee Kust'? Laat het me weten!

Vind je het verhaal leuk en de foto's mooi, deel dan het verhaal in de diverse sociale media.

 

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op