Angst

(2 stemmen)
Angst - Rik Vera
Angst - Rik Vera Fotocreateur Roel van Steinvoorn


Dichter zit gebogen aan de ruwe houten tafel waarop wit papier ligt en potloden.
Naast hem wolkt een kop thee. 

Hij schrijft in zijn hoofd: 

Ik stapte in de Zee, steeds dieper.
Neem me, fluisterde ik zonder woorden.
Verzwelg me.
Verzuip me en de Zee hoorde mij en ik sloot mijn ogen en liet me nemen en ik kolkte stuurloos in het donkere water en voelde het losse zand onder mijn vingers en net dan kreeg ik angst en probeerde boven haar oppervlak te komen en uit haar razernij en haar grijpende golven om adem te happen.
Ik greep in het ijle, het water was zwaar en vulde mijn knijpende longen, ik probeerde omhoog te zwemmen met mijn armen van touw en mijn voeten zochten steun in het zand daar beneden en ik spartelde en opende mijn mond om lucht in mijn longen te pompen en als ik in het schemer strompelend de branding vond en languit en uitgeput op het strand viel, voelde ik Haar hand en Meisje hielp me overeind en ik zag hoe ze het strand vol geschreven had met mijn woorden en in de luwte van de duinen fluisterde ze mijn zinnen zachter dan het duingras in de wind en ik sloot de ogen en verdween.

Dan neemt hij het potlood en laat de woorden vloeien. Als het water van de Trage Stroom onderweg. Naar Zee.

 

Het verhaal is geschreven door Rik Vera, Dichter Bij 'De Zee Kust'
De foto hierboven en in de afbeelding galerij zijn uit eigen collectie. 
Wil jij als fotograaf aan 'De Zee Kust' een keer een verhaal begeleiden met 5 foto's net als Roel? Lees dit en kom bij de 'De Zee Kust' community!

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op