Stil

(0 stemmen)
Stil - Rik Vera
Stil - Rik Vera Fotocreateur Danielle du Toin


Langs de olifantenpaadjes die zich in mijn hoofd hebben gevormd vind ik telkens de weg naar dezelfde woorden en zinnen en wandel ik langs de Zee, liefst eerst tegen de wind in om dan op mijn stappen terug te keren gedragen door diezelfde wind die tegen me beukte en mijn gelaat striemend streelde. 

Ik kromde mijn lijf kliefde het doorheen de wind.
De wind die me nu draagt en mild lijkt.
Milde wind. 

Ik wandel lang genoeg en tel mijn stappen niet en de tijd is blijven stilstaan. Bevroren en daarna verblazen. 
Bij de duinen kom ik tot rust. Het wandelen heeft de tuin in mijn hoofd zorgvuldig gewied en gesnoeid en ik ga er liggen en val er in slaap. Mijn adem is traag geworden en danst waaierend langs mijn huid die broos is en taai en krakend aarzelt te barsten.

In de duinen staat de hut waarin ik woon schuilend voor zon, wind en regen en kou. 
Meisje zit er. In het schemer. Op de vloer van planken, in elkaar gedoken. Ze kijkt niet op. Ze zit op de bleke planken in een witte jurk met de armen omheen haar opgetrokken benen en ze huilt en de pijn breekt naar buiten. Een pijn die van diep komt. Daar waar hart en ziel samensmelten en vechten soms. Ik wil haar troosten en weet weer waarom ik ging wandelen tegen de wind in en mijn hand raakt haar schouder niet en de woorden die ik spreken wil blijven in de polders van mijn gedachten en verdwalen er. 

Het is stil.

 

Het verhaal is geschreven door Rik Vera, Dichter Bij 'De Zee Kust'.

De foto boven het verhaal en in de afbeelding galerij zijn gemaakt door fotocreateur Danielle du Toin uit Brussel. Danielle heeft haar eigen FLICKR fotosite. Mercì Danielle! 
Wil jij als fotograaf aan 'De Zee Kust' een keer een verhaal begeleiden met 5 foto's net als Danielle? Lees dit en kom bij de 'De Zee Kust' community!

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op