Alleenzaamheid

(1 Stem)
Alleenzaamheid - Rik Vera
Alleenzaamheid - Rik Vera Fotocreateur Ingrid Swerissen


Die dag reed ik naar zee. Het was kil en de wolken waren donker en hingen laag boven de polder die bijna zwart bleef, verborgen in diepe schaduwen.
Er was veel wind. 
De regen was hevig. Nu en dan leek de polder verdwenen en werd alles bruisend grijs water. 

Ik zocht de hut in de duinen en vond niets dan zand en duingras en het was koud en ik verkleumde helemaal.
Ik zocht Meisje dat vanaf de gindse horizon onder de wolken naar me toe zou glijden over de ruwe zee en dan over het strand zou wandelen om mij te raken en in mijn oor te fluisteren.
Ik weet niet wat.
Ik weet dat het mooi zou klinken en warm.

Ik vond haar niet. Ik vond de hut niet. Het strand bleef leeg en in de duinen dwaalde enkel de strakke wind en ik probeerde iets te zeggen en vond geen woorden. Ik zag de dichte bessenpaarse regensluiers dichterbij schuiven. Ik zag het bijna grijze scherp duingras en hoe de zandkorrels zich ertegen gingen leggen tot kleine bolle hoopjes. ik wist niet wat ik verder moest. 

Ik was naar zee gereden op zoek naar iets. Ik probeerde te onthouden wat. Ik probeerde te vergeten waarom.
Het regende die dag. het was koud. De wolken waren woest en de zee ruw en de wind scherp als duingras. Ik stond op de duin en keek om me heen en vroeg me af of dit dan eenzaamheid was. Misschien moest ik dit maar alleenzaamheid noemen. Ik noemde het niet. Ik vind geen woorden.

Uit de wolken vlogen zwarte vogels en ze vielen te pletter tegen de golven. De zee keerde zich binnenstebuiten en de wolken implodeerden. Ik opende de armen en voelde de veren en de drang. het zand onder mijn voeten werd lichter en de wind zwaar als water en ik gleed van de duin af.
Daarna volgde ik de vloedlijn en scheerde ik langs de openspattende golven tegen de wind in.

 

Het verhaal is geschreven door Rik Vera, Dichter Bij 'De Zee Kust'.

De foto boven het verhaal en in de afbeelding galerij hieronder zijn gemaakt door fotocreateur Ingrid Swerissen. 'De Zee Kust Den Helder'.
Wil jij als fotograaf aan 'De Zee Kust' een keer een verhaal begeleiden met 5 foto's net als Ingrid? Lees dit en kom bij de 'De Zee Kust' community!

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op