IJlend

(1 Stem)
IJlend- Rik Vera
IJlend- Rik Vera Fotocreateur Anna Zuidema


Betonnen jungle.
Waarop jagen we vandaag?
De kogel is onderweg. De kinderen zingen en ik zet me schrap. Een donker oerwoud. 

Een tijger en een olifant en tussen de ogen getroffen. De kinderen vragen of dat doodschieten wel mag. Is dat geen zonde? Waarop jagen we vandaag? Wat doden we vandaag een keer. De kogel is onderweg. Het doel gekend. De tijd is Heer en Meester nu.

Hij stak de brede Zee over. Dansend over de golven. Een doder. Geen genade. Ze kenden geen oorlog. Geen vrede. Ze leefden zoals ze leefden en toen kwam hij, de Doder, dansend over Zee. Hij klonk als Tristesse in de ochtend.

Wat een Doder.
En de mensen waren mooi en lief en ze leefden in harmonie. Ze offerden fruit en dieren aan de Boze Goden. En dan kwam hij dansend over Zee en hij landde aan hun kusten en bracht de Dood.

Betonnen jungle.
Dansend langs het water. Een paleis in de zon. Op het strand vroegen ze zich af wat de wereld was en waarom. Kleurig. De Goden boos kijkend. Mooie mensen.

Eiland in de zon. IJlend in de zon.
Haat een legende. Steen op steen. Stervend. Blote handen en het onmogelijk. Ze woont daar aan de andere zijde. Ik ben Haar er verloren en ik weet niet waar en wanneer. Dansend over Zee. Een Doder. Een kogel onderweg. Hij kwam dansen over het water. De Zee niet breed genoeg. Met schepen en geweren.

 

Het verhaal is geschreven door Rik Vera, Dichter Bij 'De Zee Kust'. Lees meer over hem hier!

De foto boven het verhaal en in de afbeelding galerij hieronder zijn gemaakt door fotocreateur Anna Zuidema, van 'De Zee Kust de Wadden' waar je regelmatig haar foto's ziet. Anna is te volgen op twitter
Wil jij als fotograaf aan 'De Zee Kust' een keer een verhaal begeleiden met 5 foto's net als Anna? Lees dit en kom bij de 'De Zee Kust' community!

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op