WAAR IK GA...

(0 stemmen)
Waar ik ga - Rik Vera
Waar ik ga - Rik Vera Fotocreateur Klaas Keizer


Ik.... 
Sta wankel op mijn benen en mijn mond smaakt naar oogbollen en 17 zijn en mijn hart is iets ouder en ik denk na, zoek een hand om te raken ergens in de schaduw van de dagen en de warme omhelzing van een uitgesproken gedachte en de slagroom van het bestaan en knotwilgen langs grachten en grijze regen en de akkers waar de maïs stond en alles is een spel en de regels staan geschreven ergens waar ik ze niet vinden kan zonder de ogen uit mijn mond te halen. 

De wind rukt mijn huid aan flarden en duwt mijn lijf van zeil landinwaarts en het zand straalt mijn vlees weg tot ik wit skelet ben en op zoek ga naar iets wat er was maar het regent dwars door me heen en ik tel de druppels en vergeet telkens bij zeven dat daarna negen volgt of was het acht? 

Terwijl de knotwilgen in de polder aan de gindse zijde van de duinen stil neuriën en ik herken het lied maar kan het niet plaatsen waarna de wind het meevoert langsheen de kerktorens en doorheen de grijze dorpen en over de akkers. 

‎Ben ik de regen. Ik ben de regen en de wind en de storm op Zee en de Zee en zowaar God en het Leven en het Heelal en het duingras dat buigt in mijn wind en ik kan je wel denken en denken dat ik je roep maar ik kan niet denken dat je me hoort en de wind gaat liggen en de regen stopt en ik wandel langs de Zee die niet de mijne is en het zand is droog en stuift als mijn denken.
Ik ben een wandelaar.
Ik neem het weer met me mee. Kijk. Overal waar ik ga. Ik zag je gelaat niet in de kamer zonder ramen en het voelt alsof we elkaar kennen en er zijn redenen en onrijp fruit en gefluisterd kreten en sterren van neon en de lucht is ijskristallen die als ganzen op de dijk waggelen ergens heen.
In de verte vaart een boot op de scherpe snede tussen hemel en Zee en de dag is halverwege.

Het is lang geleden.

We komen thuis. Kan je het voelen? Of blijven we rennen tot we er zijn?
De treinen beuken tegen de wanden. Uit de hemel regenen schaaldieren en hun schaal van broze berkenschors kermt een stil verhaal dat zonder reden dicht bij ons blijft en ademt in mijn ontevreden kijken naar elkaar en je toont je buitenzijde en ik zoek en verdwaal in je wereld zoals regen in Zee. We deden alles zoals het moest en de poort is gesloten, we weten niet of dit nu binnen is of buiten en het is vandaag die dag.
Een zwart witte zwerfkat sluipt onder mijn auto door en schuilt er voor de regen. Ze rekt zich en wandelt dan verder de helling op tot het jaagpad op de dijk als een witzwarte vlek op groen canvas. Ik zie het doorheen het raam dat gepokt is met regendruppels. Ik fantaseer en mijn hart spreekt en ik vergeet te luisteren al doe ik wel alsof en geloof ik het nog. Zielsbeving. Bestaat zo een woord. Een hartbeving? Een zielsbeving. Een hersenschudding. Dat bestaat. Soms zijn woorden ademloze monsters die je tandeloos toelachen met blinde ogen. De Zee daar voor mij is moe.

 

Het verhaal is geschreven door Rik Vera, Dichter Bij 'De Zee Kust'. Lees meer over hem hier

De foto boven het verhaal en de vier in de afbeelding galerij hieronder komen uit de collectie van Klaas Keizer, liefhebber van 'De Zee Kust de Wadden'
Wil jij als fotograaf aan 'De Zee Kust' een keer een verhaal begeleiden met 5 foto's? Vraag info en kom ook bij de 'De Zee Kust' community!

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op