MILD

(0 stemmen)
IJmuiden
IJmuiden Fotografie Ton Heijnen


De zee is mild vandaag. Haar golven mompelen stille gebeden zoals oude vrouwtjes die donker gesluierd in het licht van honderden kaarsen in kleine besloten kerkjes in het Zuiden zich prevelend richten tot een Madonna in een erker. 
De golven bulderen vandaag niet als dronken brallende mannen na een gewonnen voetbalwedstrijd. 

De golven zijn klein vandaag en loom. Niet hoog, scherp en venijnig. De toppen bollen en breken niet in wittig schuim, open geblazen door de wind.

Er is weinig wind vandaag en hij komt vanuit het Zuiden over de duinen naar Zee gewaaid. In die duinen zit ik en ik kijk hoe de zee steeds rustiger wordt, en stiller en trager. Ze lijkt van dikke stroop nu.

Ik proef haar zout op mijn lippen met mijn tong en ik weet dat ik dorst heb. Ik drink water uit een glazen fles. Het water is zoet.

In de duinen heb ik een hut gebouwd waarin ik schuil voor de regen of de zon. Of waar ik ben om alleen te zijn.

Om ze te bouwen heb ik planken gebruikt die op het strand aanspoelden en touw en zeildoek. Iemand bracht me een hamer, een zaag en spijkers. 's Ochtends vond ik geen voetsporen, want de duinen vegen alles weg.

Ik ga in mijn hut zitten en sluit de deur, maar de zee sluipt naar binnen langsheen de kieren en spleten van mijn wankele schuilhok.

 

De foto boven het verhaal en in de afbeelding galerij hieronder zijn gemaakt door fotocreateur Ton Heijnen. Ton is op twitter.

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op