MEISJE ZIT BIJ DE ZEE

(0 stemmen)
Domburg - Zeeland
Domburg - Zeeland Fotografie Jasper Pouwelsen


Meisje zit bij de zee.
Wie haar zo zou zien zitten in de vroege zon van de late zomer, in haar witte jurk bij de lichtblauwe spiegel van de lome zee, zou denken dat ze een droombeeld is. Zo dadelijk ontplooit ze haar doorschijnende vleugels, zou je denken, en zweeft ze geluidloos weg.
Niemand ziet haar.

Ze zweeft niet weg. Haar vleugels blijven dicht geplooid. Niemand droomt haar. Ik schrijf over haar.
Hoe ze langs het water zit.
De wolkjes in de hemel zijn lichtgrijs onderin en daarna rozig en vaalwit bovenaan en ze lijken zacht en warm. Ik bedenk ze.

Aalscholver Rik VeraEen aalscholver staat roerloos een paar meter verder op een staak, de vleugels open. Stil Meisje is ook als een beeld van wit marmer bevroren in mijn woorden.
Wie dichterbij zou komen zou haar tranen zien.

Ze wacht op mij, maar ik ga niet tot bij de zee vandaag. Het is het einde van de zomer en ik mijd haar droeve blik en de pijn in haar hart en zoek de luwte van mijn schrijven. Ik help de boeren in het achterland en slaap 's nachts in de dorpen en sluip niet naar buiten om er in de polder te zwerven en in de donkere duinen te zitten.

De zomer glijdt voorbij en de tijd wacht. En wacht niet. De woorden die ik schrijf weven een web van zinnen die ik niet veranderen kan.

De zee is een spiegel vandaag.

De foto boven het verhaal en in de afbeelding galerij zijn gemaakt door fotocreateur Jasper Pouwelsen uit Domburg. Jasper is te volgen op twitter en heeft een eigen website, waar hij zijn werken toont.

 

Afbeelding galerij

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op