WOORDELOOS

  • lettergrootte lettergrootte verkleinen lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen Lettergrootte verkleinen
(1 Stem)
Terschelling
Terschelling Fotografie Albert Wester


De wolken botsen en schuiven over elkaar en smelten tot een dikke vette grijze pap die ondersteboven boven duinen hangt en het duingras dat net nog rossig gloeide in de laatste zon van september.

Ik zit op het strand met mijn rug tegen de palen in het strand, die groen zijn en vlekkerig als een salamander en aan de andere zijde, waar de palen als houtskool gezwart zijn, zit Meisje in stilte.

De uren gleden voorbij en ze spraken geen woord. Ik keek over de duinen en Meisje over zee, rug aan rug met tussen ons in de palen van de golfbreker, terwijl de tijd grijnzend om de duinen en het strand sluipt als een grommend roofdier om een bibberende ree die zich in de schaduw van het lage lover verborgen houdt en die angst ademt. Het roofdier snuift tevreden. Het heeft honger. En geduld.

Later die dag wordt het avond.
Meisje staat op, maakt het water aan de kook in de kreupele hut en ik sta op, pluk takjes Marokkaanse munt uit een bleke bloempot die tegen de muur staat en samen zetten we thee, die we daarna drinken uit kleine glaasjes, zittend aan de verweerde tafel in de hut, kijkend door het raam naar de zee en het strand en de duinen en de schaduw van de avond en de avond die de wereld insluipt en daarna omsluit.

De dag glijdt woordeloos voorbij.

De foto boven het verhaal en in de afbeelding galerij zijn gemaakt door fotocreateur Albert Wester van Terschelling. Albert is te volgen op twitter en heeft een eigen website, waar hij zijn werken toont.

 

AFBEELDING GALERIJ

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6

De tussenstand... December 2018

 

WEBSHOP

Neem contact op!

'De Zee Kust' is er voor iedereen, je mag meedoen met je foto's en verhalen, actief, je mag kijken en lezen. Geniet!
Wij van De Zee Kust bedienen een specifieke doelgroep die ook voor een bedrijf aan de kust interessant is, maar hebben ook kennis en kunde voor gastlessen en workshops socialmedia, hoe profileer je jouw product, merk of bedrijf.
We hebben materiaal voor exposities en apparatuur voor fotosessies, deze bieden voor particulieren en bedrijven mogelijkheden. We schrijven graag met passie over je product, dienst of activiteit.

neem contact op